Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μέτρα, επεκτείνεται η χρήση μάσκας και συστήνεται η τηλεργασία

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μέτρα, επεκτείνεται η χρήση μάσκας και συστήνεται η τηλεργασία

Αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης Omicron στη Γηραιά Αλβιόνα - Χρήση μάσκας σε θέατρα και σινεμά από την Παρασκευή - Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης η είσοδος στα νυχτερινά κέντρα - Δεν επιβάλλονται περιορισμοί στις κοινωνικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα

london-christmas-0
Προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποφύγει το lockdown, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, εν μέσω σαρωτικής επέλασης της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Omicron, ανακοίνωσε μέτρα για την αναχαίτιση του κύματος της πανδημίας. Βασικά σημεία του λεγόμενου «plan b» είναι η επέκταση χρήσης μάσκας και η εφαρμογή τηλεργασίας.

Όπως διεμήνυσε σε συνέντευξη Τύπου από τη Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, από Δευτέρα επανασυστήνεται η τηλεργασία. «Πηγαίνετε στη δουλειά σας αν πρέπει να πάτε, αλλά εργαστείτε από το σπίτι αν αυτό είναι δυνατό», είπε χαρακτηριστικά.

Η χρήση μάσκας θα πρέπει να τηρείται, από την Παρασκευή, στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, όπως τα σινεμά και τα θέατρα.

Την ίδια στιγμή, αυστηρότερες θα είναι οι προϋποθέσεις για να μπει κάποιος σε νυκτερινά κέντρα ή άλλους χώρους όπου παρατηρείται συρροή κόσμου. Συγκεκριμένα για την είσοδο θα απαιτούνται πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης

Ωστόσο, ο Τζόνσον κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιβληθούν όπως πέρσι περιορισμοί στις κοινωνικές συναναστροφές εν μέσω γιορτών στη Βρετανία.

Οι νέοι κανόνες θα αναθεωρηθούν περί τον Ιανουάριο και ανάλογα με το ιικό φορτίο θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Κλείσιμο
Πάντως, ο Βρετανός πρωθυπουργός διεμήνυσε, σε κάθε τόνο, πως δεν πρόκειται για ένα lockdown και πως η περίοδος των γιορτών θα κυλήσει χωρίς μέτρα περιορισμού στις κοινωνικές εκδηλώσεις. 

Ο Τζόνσον επιχερεί με ορισμένα μέτρα να αποφύγει τις εικόνες του περασμένου χειμώνα τότε που τα νοσοκομεία ασφυκτιούσαν από ασθενείς και κρίσιμης σημασίας χειρουργεία ακυρώνονταν.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν κανονικά να πηγαίνουν σχολείο

Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Γηραιάς Ηπείρου επιβάλλουν μέτρα για να αναχαίτισουν το νέο πανδημικό κύμα. Ορισμένες χώρες όπως Αυστρία και Ολλανδία θέσπισαν lockdown, η δεύτερη δε χώρα σε γενικό επίπεδο, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις η πολιτική περιορισμού του κορωνοϊού χαράσσεται με το βλέμμα στον ανεμβολίαστο πληθυσμό.

Παράλληλα, κορυφαίοι υγειονομικοί φορείς όπως ο ΠΟΥ συστήνουν τη διενέργεια περισσότερων εμβολιασμών για προστασία απέναντι στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ενώ προτείνουν και τη συνέχιση της χρήσης μάσκας στους περισσότερους χώρους. 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα καλά και τα κακά νέα για την «Όμικρον»: Τα τρία συμπεράσματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Πάτρα: Ανεμβολίαστα αδέλφια πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Οι αρνητές που υπόσχονταν διαγραφή χρεών και πλήρωναν με... πέτρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης