Προσχέδιο της ΕΕ με κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τα Βαρώσια

Προσχέδιο της ΕΕ με κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τα Βαρώσια

Το προσχέδιο καταγράφει ως επιλογές τα στοχευμένα νομικά μέτρα κατά ατόμων που ευθύνονται για τις ενέργειες στα Βαρώσια - Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες στις 13 Δεκεμβρίου

european-union-flag
Στην ατζέντα της συνάντησης των 27 μόνιμων αντιπροσώπων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COREPER) στις Βρυξέλλες βρίσκεται το προσχέδιο του εγγράφου επιλογών της ΕΕ για τρόπους αντίδρασης στις ενέργειες της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Το προσχέδιο θα συζητηθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας από τους πρέσβεις της επόμενης συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, το τρίτο προσχέδιο το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει στις αντιπροσωπείες, καταγράφει ως επιλογές τα στοχευμένα νομικά μέτρα κατά ατόμων που ευθύνονται για τις ενέργειες στα Βαρώσια, περικοπές κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την Τουρκία, περικοπές προενταξιακών κονδυλίων και πάγωμα των επαφών υψηλού επιπέδου ΕΕ - Τουρκίας.

Στα προσχέδια που κυκλοφόρησαν τις περασμένες ημέρες περιλαμβάνονται επίσης εκκλήσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό καθώς και για διάλογο στο νησί για θέματα φυσικού αερίου και συνεργασίας σε θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία επί του προσχεδίου σε επίπεδο COREPER, η ολοκλήρωσή του εναπόκειται στους Υπουργούς Εξωτερικών. Το έγγραφο επιλογών μπορεί στη συνέχεια να αποτελέσει οδηγό για αποφάσεις σε επίπεδο Συμβουλίου, αναφορικά με τα επόμενα βήματα απέναντι στην Τουρκία.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεμβολίαστος ιερέας, πατέρας πεντε παιδιών, κατέληξε από κορωνοϊό στην Εύβοια

«Οι γιατροί θέλουν να σε πεθάνουν» έλεγε ο «ψευτογιατρός» σε καρκινοπαθή και του απέσπασε 135.500 ευρώ για έλαια και… μαντζούνια


«Το ΝΑΤΟ υποτάσσει την Ουκρανία προς όφελός του, αυτό είναι κόκκινη γραμμή για εμάς» λέει το Κρεμλίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης