Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ υποτάσσει την Ουκρανία προς όφελός του

Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ υποτάσσει την Ουκρανία προς όφελός του

«Η επικοινωνία Πούτιν - Μπάιντεν ήταν εποικοδομητική, αλλά από την άποψη της αποτελεσματικότητας θα θέλαμε περισσότερα» ανέφερε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

peskov
Το ΝΑΤΟ υποτάσσει σταδιακά την Ουκρανία προς όφελος του, κάτι που για το Κρεμλίνο είναι κόκκινη γραμμή, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Izvestia.

«Η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν, Η Ρωσία λαμβάνει μέτρα κατά της υφέρπουσας απειλής, η οποία αναπτύσσεται στην πλευρά των συνόρων της. Βλέπουμε πως το ΝΑΤΟ σταδιακά αρχίζει να υποτάσσει την Ουκρανία προς όφελος της. Για τη Ρωσία αυτό είναι κόκκινη γραμμή», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της και όχι κάπου στην Λατινική Αμερική, όταν οι Αμερικανοί στρατιώτες καταφθάνουν κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Ο Πεσκόφ, στην ίδια συνέντευξη, απαντώντας στο ερώτημα ποια ήταν η γενική αίσθηση από τις χθεσινές συνομιλίες των δύο ηγετών, δήλωσε ότι «η επικοινωνία Πούτιν - Μπάιντεν ήταν εποικοδομητική, αλλά από την άποψη της αποτελεσματικότητας θα θέλαμε περισσότερα».

«Οι πρόεδροι συμφώνησαν να διορίσουν τους εκπρόσωπους, που πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν μια συζήτηση για αυτή την περίπλοκη συγκρουσιακή κατάσταση, μια συζήτηση για στρατηγικά θέματα ασφάλειας στην ήπειρο»,
δήλωσε ο  Πεσκόφ για το θέμα της Ουκρανίας.

Επιπλέον, είπε ότι οι δύο ηγέτες θα πρέπει να μιλήσουν και πάλι ύστερα από επαφές μεταξύ των αξιωματούχων τους, αλλά ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την επόμενη επικοινωνία.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι στη βιντεοδιάσκεψη δεν συζητήθηκε η πιθανότητα κυρώσεων της Δύσης έναντι του νέου ρωσικού αγωγού Nord Stream 2.

Ειδήσεις σήμερα:

Κίνημα Αλλαγής: Αθροίζει δυνάμεις Λοβέρδου ο Ανδρουλάκης - Ντέρμπι βλέπει ο Γιώργος

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι προ των πυλών - Για επικίνδυνα φαινόμενα το Σάββατο προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Μαίρη Συνατσάκη εναντίον Κώστα Τσουρού: Η αλήθεια για την «Αστυνομία των κινητών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης