Νέα έρευνα δείχνει ότι το εμβόλιο της Pfizer προστατεύει ως ένα βαθμό από τη μετάλλαξη Omicron

Νέα έρευνα δείχνει ότι το εμβόλιο της Pfizer προστατεύει ως ένα βαθμό από τη μετάλλαξη Omicron

Τα συμπεράσματα από εργαστηριακά πειράματα - Εξετάζεται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στη νέα μετάλλαξη λόγω των πολλών παραλλαγών που φέρει στο εσωτερικό της

pfizer-embolio-koronoios
Στο γριφώδες ερώτημα εάν τα εμβόλια «πιάνουν» τη μετάλλαξη Omicron, οι επιστημονικές απόψεις ποικίλλουν, όμως μια έρευνα, σε αρχικό στάδιο, εμφανίζεται κάπως καθησυχαστική μέσα στον κυκεώνα της πανδημίας.

Στα πρώτα εργαστηριακά πειράματα για την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος της Pfizer, ερευνητές του αφρικανικού ινστιτούτου υγείας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το στέλεχος που ανακαλύφθηκε αρχικά στη Μποτσουάνα προσβάλει μεν περισσότερο από άλλα το ανοσοποιητικό σύστημα, συναντά όμως τείχος στους εμβολιασμένους.

Στην περίπτωση του εμβολίου της Pfizer, συγκεκριμένα, η απώλεια προστασίας σε περίπτωση προσβολής από τη μετάλλαξη είναι μεν δυνατή, δεν είναι όμως απόλυτη που σημαίνει ότι το ενέσιμο σκεύασμα παρέχει τρόπον τινά θωράκιση.

Με εντατικό ρυθμό εργάζονται οι φαρμακευτικές εταιρείες σε περίπτωση που η Omicron καταστήσει αναποτελεσματικά τα ενέσιμα σκευάσματα.

Οι εταιρείες παραγωγής εμβολίων διαμηνύουν πως βρίσκονται σε θέση μάχης για να παράξουν δόσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της Omicron.

Προβληματίζει, πάντως, το γεγονός πως η Οmicron φέρει πολλές παραλλαγές στο εσωτερικό της ενώ έχει χαρακτηριστεί ανησυχητική από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Κλείσιμο
Το θετικό, μέχρι στιγμής, είναι πως δεν προκαλεί, όπως φαίνεται, βαριά νόσηση αλλά ήπια συμπτωματολογία.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μας είπε να σταματήσουμε τις χημειοθεραπείες και μας έδινε δικά του σκευάσματα» κατήγγειλε δικηγόρος για τον ψευτογιατρό

«Ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός γιατί οι θάνατοι από κορωνοϊό αφορούν κυρίως σε πολίτες πάνω από 70 ετών», λέει η Γκάγκα

Έτσι θα εκδίδεται ψηφιακά η άδεια κυκλοφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης