Ισόβια για τη μητριά «τέρας» που βασάνισε και σκότωσε τον εξάχρονο Άρθουρ

Ισόβια για τη μητριά «τέρας» που βασάνισε και σκότωσε τον εξάχρονο Άρθουρ

Ισόβια με ελάχιστο χρόνο έκτισης τα 29 έτη για την αδίστακτη γυναίκα  - Κάθειρξη 21 ετών για τον πατέρα του αγοριού που το ανάγκασε να ζει σε μια κόλαση πείνας και βασανιστηρίων - Η δήλωση της βιολογικής μητέρας του παιδιού μέσα από τη φυλακή

mitria-main
Ισόβια ποινή κάθειρξης με ελάχιστο χρόνο έκτισης ποινής τα 29 έτη επέβαλε σήμερα το δικαστήριο στην Έμα Τάστιν, την αδίστακτη 32χρονη που βρέθηκε ένοχη για το φόνο του 6χρονου Άρθουρ Λαμπίνιο Χιους, γιου του συντρόφου της, τον Ιούνιο της περασμένης χρονιάς στην πόλη Σόλιχαλ της Βρετανίας. Ο 29χρονος Τόμας Χιους, σύντροφος της γυναίκας που σκότωσε το ίδιο το το παιδί μετά από φρικτά βασανιστήρια και χωρίς ο ίδιος να κάνει τίποτα για να τη σταματήσει, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών.

Παρόλο που δεν ήταν παρών στο σπίτι στη μοιραία επίθεση που στοίχισε τη ζωή στο αγόρι στις 16 Ιουνίου του 2020, στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο απέδειξαν ότι ο 29χρονος άνδρας ενθάρρυνε τη βάναυση μεταχείριση του αγοριού από τη μητριά του και υπέβαλε και ο ίδιος τον μικρό Άρθουρ σε ψυχολογικά βασανιστήρια, που έκαναν τη ζωή του κόλαση προτού φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με την Daily Mail η Έμα Τάστιν δεν προσήλθε σήμερα στο δικαστήριο για την ανακοίνωση της ποινής της. Όπως επισήμανε ο δικαστής, το ελάχιστο όριο έκτισης της ποινής που ορίστηκε στα 29 έτη δεν εγγυάται ότι θα βγει από τη φυλακή μετά τη συμπλήρωσή του, αλλά ότι θα έχει δικαίωμα να παρουσιαστεί μπροστά στην αρμόδια επιτροπή και να ζητήσει αποφυλάκιση υπό όρους. Εάν τα μέλη της δώσουν αρνητική απάντηση, τότε θα παραμείνει στη φυλακή.



Κατά τη σημερινή ανακοίνωση της ποινής ο δικαστής αναφέρθηκε στην Τάστιν, που έχει 4 δικά της παιδιά, ως «χειριστική γυναίκα ή οποία θα έλεγε οποιοδήποτε ψέμα και θα έριχνε σε οποιονδήποτε το φταίξιμο για να σώσει τον εαυτό της». «Το μόνο έλεος που έχεις δείξει στη ζωή σου είναι για τον εαυτό σου, και ούτε μια φορά δεν ζήτησες συγγνώμη για τον χαμό του Άρθουρ που ήταν στην φροντίδα σου... Ήθελες τον Τόμας Χιους για να εξασφαλίσει τα προς το ζην για εσένα και τα δικά σου παιδιά, αλλά δεν ήθελες πλέον το "βάρος" του Άρθουρ».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Δικαστή Γουόλ η βάναυση κακοποίηση του αγοριού από τον πατέρα του και τη σύντροφό του υπήρξε αναμφίβολα «μία από τις χειρότερες και πιο σοκαριστικές υποθέσεις» που έχει αντιμετωπίσει την καριέρα του. «Η σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση του Άρθουρ ήταν αποτέλεσμα της συνειδητής σας απόφασης να αντιμετωπίσετε τις κραυγές του για βοήθεια ως άτακτη συμπριφορά».




Αναφορικά με τον Χιους, ο δικαστής είπε ότι η «ενθάρρυνση» που παρείχε στη σύντροφό του να κακοποιεί τον γιο του ήταν «ανατριχιαστική». «Ήσουν ο πατέρας του Άρθουρ, ένα πρόσωπο που εμπιστευόταν και που η κύρια ευθύνη του ήταν να τον προστατεύσει. Ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος και είπες ψέματα στο σχολείο του τις τελευταίες μέρες της ζωής του για να προστατέψεις τον εαυτό σου και την κ. Τάστιν».

Υπενθυμίζεται ότι η Τάστιν, μαζί με τον Τόμας Χιους, άφηναν νηστικό το εξάχρονο αγοράκι και του έδιναν φαγητό με υπερβολικά πολύ αλάτι όταν τους ζητούσε να το ταΐσουν. Όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, οι τελευταίοι μήνες της ζωής του παιδιού, προτού τελικά πεθάνει από τραυματισμό στο κεφάλι μετά από «επαναλαμβανόμενα χτυπήματα σε σκληρή επιφάνεια» ήταν γεμάτη με ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια. Ο μικρούλης εξαναγκαζόταν κάποιες φορές ως τιμωρία να στέκεται μόνος του και όρθιος για πολλές ώρες τη μέρα. Συνολικά 130 τραυματισμοί, παλιοί και καινούργιοι, βρέθηκαν πάνω στο αδυνατισμένο κορμάκι του παιδιού όταν τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η δήλωση της βιολογικής μητέρας του παιδιού

Σήμερα η βιολογική μητέρα του Άρθουρ, η οποία βρίσκεται στη φυλακή επειδή σκότωσε τον σύντροφό της πάνω σε καυγά, μίλησε για τον εφιάλτη που ζει μετά τον θάνατο του παιδιού της. Τη δήλωσή της διάβασε στο δικαστήριο η γιαγιά του αγοριού, Μάντλιν Χάλκροου, η οποία αναγκάστηκε να διακόψει πολλές φορές την ανάγνωση μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Ήταν μονάχα ένα παιδί, δεν είχε κανέναν να μιλήσει, κανέναν από τον οποίο θα μπορούσε να ζητήσει βοήθεια όταν ήταν τρομαγμένος και χρειαζόταν προστασία... Τα φωτεινά γαλάζια μάτια του γιου μου είχαν χάσει τη λάμψη τους και δεν χαμογελούσε πια. Του έκλεψαν τη σπίθα που είχε ο χαρακτήρας του και την αθωότητά του και μετά έβαλαν τέλος στη ζωή του... Ένα παιδί, το παιδί μου, το μικρό ανυπεράσπιστο και τρυφερό αγαπημένο μου παιδί δολοφονήθηκε. Η σύντομη ζωή του κλάπηκε από αυτόν. Δεν θα ξαναγιορτάσει ποτέ Χριστούγεννα ούτε τα γενέθλιά του», ανέφερε μεταξύ άλλων η δήλωση της γυναίκας.

arth


Αναφορικά με την τελευταία φορά που μίλησε στο αγόρι, η κα Λαμπίνιο Χάλκροου περιέγραψε τον μικρούλη Άρθουρ ως ενθουσιασμένο, επειδή ήξερε ότι θα την έβλεπε σύντομα. Μη γνωρίζοντας όσα εφιαλτικά ζούσε το αγόρι και φυσικά την τραγική μοίρα που το περίμενε, δεν μπόρεσε να το αποχαιρετίσει. «Δεν πρόλαβα να του υπενθυμίσω πόσο όμορφος ήταν ούτε πόσο πολύ τον αγαπούσα», αναφέρει στη δήλωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός βρήκε εξαιρετικά ανησυχητικές τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης υπόθεσης, και ότι «οι σκέψεις του είναι στα πρόσωπα που αγαπούσαν τον Άρθουρ» και ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να υποφέρει όσα υπέφερε εκείνος.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις ώστε να αποκαλυφθεί πώς συνέβη κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον, αναφερόμενος πιθανότατα στις παραλείψεις και τα λάθη των υπηρεσιών πρόνοιας που δεν κατάφεραν να σώσουν το αγόρι, παρότι υπήρξαν καταγγελίες για την κακοποίησή του...

arth_2



Ειδήσεις σήμερα:

50.000 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης έκλεισαν οι 60+ μέσα σε τρεις μέρες

Πάνω από 3.500 αστυνομικοί για τις μετακινήσεις του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα - Ποιοι δρόμοι θα μείνουν κλειστοί

«Τα σχολεία δεν θα λειτουργούν αν ισχύσουν όσα προτείνει ο Τσίπρας» λέει ο Οικονόμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης