Η Ριάνα, ο Λεμπρόν, η Μάιλι Σάιρους και... οι άλλοι: Οι «30άρηδες» του Forbes μεγάλωσαν και «κολυμπάνε» στο χρήμα

Η Ριάνα, ο Λεμπρόν, η Μάιλι Σάιρους και... οι άλλοι: Οι «30άρηδες» του Forbes μεγάλωσαν και «κολυμπάνε» στο χρήμα

Το «Hall of Fame» με τους καλύτερους «30 under 30» όλων των εποχών για το Forbes περιλαμβάνει μερικά πολύ γνωστά ονόματα της παγκόσμιας σόουμπιζ

forbes-main
Είναι νέοι, πάμπλουτοι, αυτοδημιούργητοι και οραματιστές. Έχουν αυτό που λέμε «άστρο», αφού κατάφεραν να ξεκινήσουν από το μηδέν και να ξεχωρίσουν. Το περιοδικό «Forbes» ξεχωρίζει στη λίστα του «30 Under 30» εκείνους που, από νεαρή ηλικία, φάνηκε ότι το... είχαν -και σήμερα, όντες πλέον μεγαλύτεροι, αξίζουν να μπουν στο «Hall of Fame» του περιοδικού, καθώς διέπρεψαν ως επιχειρηματικά δαιμόνια.

Ανάμεσα σε 100.000 υποψηφίους, υπήρξαν κάποιοι που διακρίθηκαν για την τόλμη τους:

Μάιλι Σάιρους, το άτακτο κορίτσι της ποπ σκηνής. Στη βίλα της στο Νάσβιλ, των ΗΠΑ, δεν διστάζει να ποζάρει τόπλες για λογαριασμό γνωστού περιοδικού.

Η Μάιλι Σάιρους έγινε γνωστή ως έφηβη, χάρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο της στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της Disney «Hannah Montana». Έγινε πρωτοσέλιδο για την περίφημη ερμηνεία της στα MTV Video Music Awards χορεύοντας twerking, έχει κυκλοφορήσει δεκάδες άλμπουμ και απαριθμεί πάνω από 152 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram. Ίδρυσε επίσης το Happy Foundation για να υποστηρίξει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Επιπλέον, έχει κάνει τα επενδυτικά της βήματα σε επιχειρήσεις, όπως το FanMade, και την εταιρεία γυναικείων προϊόντων Hers.

Όστιν Ράσελ - Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της «Luminar»

Έγινε ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο σε ηλικία 25 ετών όταν η εταιρεία του «Luminar» εισήχθη στο χρηματιστήριο στο Nasdaq στις 20 Δεκεμβρίου. Η εταιρεία αναπτύσσει αισθητήρες λέιζερ υψηλής ποιότητας για οχήματα που κινούνται χωρίς οδηγό. Η αξία της εταιρείας του εκτιμάται στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ριάνα - σταρ της ποπ

Το 2013, το όνομα της 24χρονης τότε Ριάνα μπήκε στη λίστα του Forbes «30 Under 30» με την σταρ της ποπ από το νησί Μπαρμπέιντος να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη μεγάλων χορηγών , όπως των «Vita Coco», «Nivea» και «Reb'l Fleur». Σήμερα, είναι δισεκατομμυριούχος, χάρη στο «Fenty Beauty», μία εταιρεία ομορφιάς που διευθύνει μαζί με τον πολυτελή οίκο «LVMH». Η αξία της εταιρείας της εκτιμάται στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Λεμπρόν Τζέιμς - μπασκετμπολίστας

Κλείσιμο
Ο Τζέιμς μπήκε στη λίστα του Forbes «Under 30» το 2012. Τώρα ο σούπερ σταρ του μπάσκετ έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους με τρεις ομάδες: Χιτ, Κλίβελαντ Καβαλίερς και την τωρινή του ομάδα, Λος Άντζελες Λέικερς. Εκτός γηπέδου, έχει κερδίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από συμφωνίες με εταιρείες- γίγαντες, όπως η Nike και η Walmart.

Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ - επιχειρηματίας

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ δεν είχε ούτε ένα κρυπτονόμισμα στην κατοχή του – βασικά, δεν ήξερε καν τι είναι το Bitcoin. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο -πέντε μήνες πριν τα 30ά γενέθλιά του- έκανε το ντεμπούτο του στην φετινή λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Ο 29χρονος Αμερικανός είναι αξιέπαινος αν αναλογιστούμε ότι, με εξαίρεση τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει να πλουτίσει τόσο σε τόσο μικρή ηλικία. Η περιουσία του αγγίζει τα 26,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μέλανι Πέρκινς- επιχειρηματίας

Όταν η Πέρκινς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη λίστα του Forbes «Under 30» το 2016, οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι είχαν χρησιμοποιήσει τη δωρεάν εφαρμογή της εταιρείας της«Canva», που βασίζεται στο Web για τον σχεδιασμό ακόμη και του μενού εστιατορίων. Η αξία της εταιρείας της, με έδρα την Αυστραλία , εκτιμάται στα 165 εκατομμύρια δολάρια. Στην Canva , η Πέρκινς είναι διευθύνουσα σύμβουλος, και ο σύζυγός της, Κλιφ 'Ομπρεχτ, το δεξί της χέρι.

Γουίτνεϊ Γουλφ Χερντ- ιδρύτρια της «Bumble»

Με το σύνθημα «Από γυναίκες για γυναίκες» δημιούργησε την πρώτη εφαρμογή γνωριμιών στον κόσμο, στην οποία την πρώτη κίνηση την κάνει η γυναίκα. Το dating app «Bumble», που κυκλοφόρησε το 2014, αναπτύσσεται σε 55 χώρες και μετρά περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, με το 46,2% των οποίων να είναι γυναίκες, ενώ τον Φεβρουάριο μπήκε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Απούρβα Μέχτα, ιδρυτής της Ιnstacart

Πρώην μηχανικός της Amazon, ο Aπούρβα Μέχτα ίδρυσε την εταΙρεία Instacart, μία υπηρεσία παράδοσης ειδών παντοπωλείου το 2012 ύστερα από 20 αποτυχημένες προσπάθειες.

Τις πρώτες μέρες, τα περισσότερα ψώνια τα είχε αναλάβει μόνος του κάνοντας παραδόσεις μέσω Uber. Σήμερα η εφαρμογή αναλαμβάνει τη διανομή προϊόντων από 65.000 καταστήματα σε περισσότερες από 5.500 πόλεις των ΗΠΑ. Η αξία της εταιρείας του υπολογίζεται σε 39 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ το πορτοφόλι του διαθέτει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Mαλάλα Γουσαφζάι

Πυροβολήθηκε από τους Ταλιμπάν σε ηλικία 15 ετών επειδή μιλούσε δημοσίως για το δικαίωμα των κοριτσιών να πηγαίνουν στο σχολείο και να μαθαίνουν γραφή κι ανάγνωση.
Το 2013, η Πακιστανή φοιτήτρια ίδρυσε το «Malala Fund » για να βοηθήσει κι άλλα κορίτσια που είχαν ή έχουν την ίδια «τύχη».

Η Γιουσαφζάι βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2014 ενώ, τρία χρόνια αργότερα, ως η νεότερη πρέσβειρα Ειρήνης του ΟΗΕ έχει βοηθήσει στη συγκέντρωση πάνω από 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμη και σήμερα συνεχίζει να ασκεί κριτική στους Ταλιμπάν.

Ειδήσεις σήμερα

Μετάλλαξη Omicron - Μπουρλά: Εμβόλιο για τη νέα παραλλαγή σε 100 μέρες αν χρειαστεί

Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Εξιτήριο από το νοσοκομειο πήρε ο 68χρονος οφθαλμίατρος

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Βρήκαν την 16χρονη κόρη τους απαγχονισμένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης