Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα θεωρείται η πιο επιθετική μέχρι τώρα

Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα θεωρείται η πιο επιθετική μέχρι τώρα

Οι ειδικοί διατείνονται ότι η νέα παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από τη  μετάλλαξη Δέλτα  - Πόσα κρούσματα της παραλλαγής έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής και σε ποιες χώρες

ergastirio4343
Τον κώδωνα κρούουν Βρετανοί υγειονομικοί, οι οποίοι προειδοποιούν για την επέλαση μιας νεάς μετάλλαξης, την οποία χαρακτηρίζουν πιο επιθετική και από την ινδική που σημαίνει πως η παραλλαγή θα είναι ανθεκτική απέναντι στα εμβόλια.

Το νέο στέλεχος το οποίο έχει αρχίσει, ήδη, να κυκλοφορεί εκτιμάται ότι εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα.

Μέχρι στιγμής έχουν προκύψει 10 κρούσματα της εν λόγω παραλλαγής, σε τρεις χώρες, όμως το ανησυχητικό είναι ότι η παραλλαγή «κουβαλά» 32 μεταλλάξεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι πολύ μολυσματική και φέρει περισσότερες τροποποιήσεις στην πρωτεϊνική ακίδα από άλλα στελέχη.

Αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια που κυκλοφορούν θα είναι πιο δύσκολο να αποτρέψουν τον ιό να μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα δεν θα μπορεί με την ίδια ευκολία να αναγνωρίσει τον κορωνοϊό.

Τρομακτική χαρακτήρισε τη νέα μετάλλαξη, που φέρει στο εσωτερικό της σειρά παραλλαγών, ο δρ Τομ Πίκοκ, καθηγητής Ιολογίας του πανεπιστημίου Imperial.

Η κωδική ονομασία της μετάλλαξης είναι B.1.1.529, ενώ τρία κρούσματά της έχουν εντοπιστεί στην Μποτσουάνα, έξι στη νότια Αφρική και ένα στο Χονγκ Κονγκ.

Ειδήσεις σήμερα:

«Κανείς δεν μ' αγαπάει»: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο με τον σπαραγμό εξάχρονου που πέθανε «μετά από βασανιστήρια των γονιών του»

Aπίστευτες εικόνες από πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα

Ποιοι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν περισσότερο από νοσηλεία για COVID-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης