Μπόρις Τζόνσον: «Δεν αποκλείω ένα lockdown τα Χριστούγεννα»

Μπόρις Τζόνσον: «Δεν αποκλείω ένα lockdown τα Χριστούγεννα»

Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη χορήγηση πιστοποιητικού υγείας μόνο σε όσους  κάνουν και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά της Covid

bor12
«Δεν αποκλείω ένα lockdown τα Χριστούγεννα», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, κάνοντας έκκληση στους  συμπολίτες του να κάνουν την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της νόσου Covid- 19.
 
Αφήνοντας ανοιχτό ένα τέτοιο σενάριο, η δήλωση αυτή του ένοικου της Ντάουνινγκ Στριτ κάνει αίσθηση την ώρα που η κυβέρνησή του σχεδιάζει την χορήγηση πιστοποιητικού υγείας με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
 
Μέχρι σήμερα σε όλες τις χώρες, η έκδοση πιστοποιητικού υγείας γίνεται αρκεί κάποιος να είναι πλήρως εμβολιασμένος, να έχει κάνει δηλαδή τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Τώρα όμως η η κυβέρνηση του Λονδίνου σχεδιάζει να απαιτήσει την έκδοση πιστοποιητικού υγείας μόνο σε όσους κάνουν και τις τρεις δόσεις. Αυτοί θα μπορούν να πραγματοποιούν ταξίδια αποφεύγοντας την υποχρεωτική καραντίνα.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Βρετανία έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου για όσους είναι άνω των 40 ετών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, εάν η βρετανική Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) συνεχίσει να συνιστά την αναμνηστική δόση σε όλους τους ενήλικες έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου τότε το μέτρο με τις τρεις δόσεις για να χορηγηθεί το πιστοποιητικό υγείας θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ την άνοιξη.

Xθες ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η έννοια του τι συνιστά «πλήρης εμβολιασμός» θα πρέπει να προσαρμοστεί , επισημαίνοντας ότι η τρίτη δόση θα γίνει μέρος αυτού.

«Είναι πολύ σαφές ότι το να κάνεις τρία εμβόλια – να κάνεις και την αναμνηστική δόση -  θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη με όλους τους τρόπους, και θα πρέπει να προσαρμόσουμε την αντίληψή μας για το τι συνιστά πλήρης εμβολιασμός ώστε να λάβουμε υπόψη αυτό», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον. .

Πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ υποστήριξαν ότι είναι αναπόφευκτο να αλλάξουν οι απαιτήσεις για το ψηφιακό πάσο Covid που αφορά τα ταξίδια, καθώς όλο και περισσότερες χώρες άρχισαν να απαιτούν την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Τα σχέδια της κυβέρνησης του Λονδίνου βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που ο αρχίατρος Κρις Γουίτι προειδοποιεί ότι υπάρχει «μεγάλη ανησυχία» για τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των εγκύων γυναικών επισημαίνοντας ότι το 98% όσων  νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι, από την 1η Φεβρουαρίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου, 1.714 έγκυες γυναίκες εισήχθησαν στο νοσοκομείο με Covid, το 98% των οποίων δεν είχαν εμβολιαστεί. Και από τις 235 γυναίκες που εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, πάνω από το 98% δεν είχαν εμβολιαστεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός εργάτης στον ΗΣΑΠ: Πώς έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα στον ηλεκτρικό

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς παρέλαβε το μεταπτυχιακό της κόρης της: «Κοίτα, τα κατάφερες κορίτσι μου!»

Εκλογές στη Βουλγαρία: Οι σαραντάρηδες από το Χάρβαρντ που έκαναν την έκπληξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης