Πολωνός στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Πολωνός στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Μαίνεται η κρίση στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας - Μετανάστες πεθαίνουν από το κρύο - Ο Λουκασένκο εμμένει στις απειλές

polonia_synora_xr
Πολωνός στρατιώτης που υπηρετούσε στα σύνορα με τη Λευκορωσία σκοτώθηκε σε πυροβολισμό από λάθος στον οποίο ενεπλάκη πολωνικό όπλο, δήλωσε εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας της Πολωνίας.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, υπήρξε ένας πυροβολισμός από στρατιωτικό όπλο, ως αποτέλεσμα του οποίου πέθανε ο στρατιώτης, και στο συμβάν δεν ενεπλάκησαν τρίτα μέρη», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση από τον διοικητή της μονάδας του στρατιώτη που αναρτήθηκε στο Twitter από τον εκπρόσωπο Στανισλάβ Ζάριν.

Το δραματικό σίριαλ συνεχίζεται στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, με την περιοχή να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και αντικρουόμενων συμφερόντων και τις εικόνες να παραπέμπουν στην μεταναστευτική κρίση του Έβρου, τότε που η Τουρκία εργαλειοποιούσε τον πόνο των προσφύγων.

Στο παζλ των εξελίξεων έρχεται να προστεθεί η επιδίωξη του Αλεξάντερ Λουκασένκο να προμηθευτεί από τη Ρωσία πυρηνικά οπλικά συστήματα, ενώ Λευκορώσοι στρατιώτες τυφλώνουν με λέιζερ Πολωνούς για να περάσουν τα σύνορα οι μετανάστες.

Κλείσιμο
Moment Belarus troops shine strobes and lasers at the Polish army


Στην πολυπαραγοντική εξίσωση της κρίσης προστίθενται συνεχώς νέοι συντελεστές, ενώ παρατηρείται μια αναταραχή στη διπλωματική σκακιέρα. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε στείλει προ ημερών βομβαρδιστικά στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας για να στηρίξει τον Λουκασένκο, με την ΕΕ να παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις προωθώντας σχέδιο κυρώσεων σε βάρο του Μινσκ.

Το καθεστώς Λουκασένκο απαντά από την πλέυρά του με απειλή διακοπής της παροχής φυσικού αερίου, ενώ την ίδια ώρα προειδοποιητικά μηνύματα φτάνουν και από τις ΗΠΑ που φοβούνται για πιθανή ρωσική εισοβλή στην Ουκρανία λόγω της εύθραστης κατάστασης.

Τη στιγμή που εκτυλίσσονται σκηνές τραγωδίας στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας με μετανάστες να παραδίνονται στο ψύχος και να πεθαίνουν, το καθεστώς Λουκασένκο τραβά με ψεύτικες υποσχέσεις μετανάστες στα εδάφη του δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι θα μπορέσουν να περάσουν στην Ευρώπη, ενώ στρατιώτες ανοίγουν και τρύπες στον φράχτη για να διευκολύνουν το πέρασμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η Λευκορωσία ζητά πυρηνικά οπλικά συστήματα από τη Ρωσία για να τα αναπτύξει στα νότια και δυτικά σημεία της χώρας.

Σοβαρή ανησυχία εγείρει και το γεγονός ότι στρατιώτες από τη Λευκορωσία τυφλώνουν Πολωνούς συνοριοφύλακες με ειδικά λέιζερ, ενώ προμηθεύουν και με δακρυγόνα τους μετανάστες ώστε να επιτίθενται στις πολωνικές δυνάμεις και να περνούν τα σύνορα.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε, πάντως, το βράδυ της Παρασκευής όταν λευκορωσικά στρατεύματα έσκισαν τον φράχτη και εμπόδισαν του Πολωνούς στρατιώτες να τον στήσουν ξανά ώστε αποτρέψουν τη διέλευση μεταναστών.





Ώρες νωρίτερα οι δυνάμεις της Λευκορωσίας είχαν καταστρέψει μέρος συρματοπλέγματος που χωρίζει τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης.


Βρέθηκε νεκρός ένας νεαρός Σύρος μετανάστης

Το άψυχο σώμα ενός νεαρού Σύρου βρέθηκε στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πολωνική αστυνομία το Σάββατο, εν μέσω της αυξανόμενης διεθνούς έντασης, που έχει προκαλέσει η μεταναστευτική κρίση στην περιοχή.

Χιλιάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή έχουν βρει καταφύγιο, σε συνθήκες παγετού, στα δάση των συνόρων μεταξύ της Λευκορωσίας και των κρατών της ΕΕ, Πολωνίας και Λιθουανίας, οι αρχές των οποίων αρνούνται να τους αφήσουν να περάσουν.

belarus_miggrands__2_
belarus_miggrands__3_

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Εντυπωσιακό βίντεο: Πώς το εμβόλιο mRNA «μαθαίνει» τα κύτταρα να σκοτώνουν τον κορωνοϊό

Νικολούλη: Γιατί «απασφάλισε» κατά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ποια είναι η γυναίκα-μυστήριο

Ασθενής κορωνοϊού μπαινόβγαινε σε υπηρεσίες στην Πάτρα με αρνητικό rapid test του γιου του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης