Δραματικό διάγγελμα Μακρόν: Υποχρεωτική η τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 65 ετών

Δραματικό διάγγελμα Μακρόν: Υποχρεωτική η τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 65 ετών

«Εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Εμβολιαστείτε για να ζήσετε φυσιολογικά», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος στέλνοντας μήνυμα στους ανεμβολίαστους πολίτες

000_9RC69Z
Η Γαλλία θα συνδέσει τη διατήρηση του υγειονομικού πάσου, του εγγράφου που είναι απαραίτητο για μια φυσιολογική καθημερινή ζωή, με τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 για τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ανακοίνωσε απόψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών ώστε να μπορούν να διατηρήσουν το υγειονομικό τους πάσο, όπως είπε.

Adresse aux Français.

«Για τους άνω των 65 ετών, από τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δικαιολογήσετε με μια αναμνηστική δόση του εμβολίου την παράταση ισχύος του υγειονομικού σας πάσου», δήλωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, καθώς οι μολύνσεις αυξήθηκαν εκ νέου στη Γαλλία.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η δυνατότητα εμβολιασμού με αυτή την αναμνηστική δόση θα διευρυνθεί στα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών από τον προσεχή μήνα και κάλεσε τους Γάλλους που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν «απέναντι στην αναζωπύρωση της επιδημίας». Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και τα στοιχεία των νοσηλειών στα νοσοκομεία λόγω της Covid είναι ανησυχητικά.

Ζήτησε την επιτάχυνση του εμβολιασμού με τις αναμνηστικές δόσεις για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους πολίτες και είπε ότι μια τρίτη δόση θα δοθεί σε άτομα ηλικίας 50 έως 64 ετών από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Κλείσιμο
Ο Μακρόν προειδοποίησε για την εμφάνιση ενός πέμπτου κύματος λοιμώξεων στην Ευρώπη και προέτρεψε τη μικρή μειονότητα των Γάλλων πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν. «Εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Εμβολιαστείτε για να ζήσετε φυσιολογικά», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ειδήσεις σήμερα

Όχι σε lockdown ακόμη κι αν το προτείνει η επιτροπή γιατί έχουμε το εμβόλιο, ξεκαθαρίζει ο Βορίδης

Οι «στρατιωτικές αποστολές των ΗΠΑ στην Ελλάδα» συνεχίζουν να απασχολούν τα τουρκικά ΜΜΕ

Στο «σκοτάδι» η οικογένεια Ζαντιώτη για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού τους στο Βούπερταλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης