O Μπάλντουιν προτείνει αστυνομικοί να επιβλέπουν την ασφάλεια των όπλων σε κινηματογραφικά πλατό

O Μπάλντουιν προτείνει αστυνομικοί να επιβλέπουν την ασφάλεια των όπλων σε κινηματογραφικά πλατό

Οι αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν πώς μια πραγματική σφαίρα βρέθηκε στο όπλο που δόθηκε στον Μπάλντουιν

baldwin-rust-arthro
Καθώς το Χόλιγουντ εξετάζει νέα μέτρα ασφαλείας μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό της Χάλινα Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust, ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει ότι οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές πρέπει να προσλαμβάνουν αστυνομικούς για να εποπτεύουν την ασφάλεια των όπλων στα πλατό.

Στις 21 Οκτωβρίου σε μια πρόβα μιας σκηνής αυτής της ταινίας γουέστερν στο Νέο Μεξικό, η διευθύντρια φωτογραφίας Χάλινα Χάτσινς τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ο Μπόλντουιν πυροβόλησε με ένα όπλο που του το έδωσαν με τη διαβεβαίωση ότι ήταν «νεκρό» –δηλαδή ασφαλές. Εντούτοις το όπλο περιείχε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους μια αληθινή σφαίρα.

Οι αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν πώς μια πραγματική σφαίρα βρέθηκε στο όπλο που δόθηκε στον Μπάλντουιν. Δικηγόροι της υπαλλήλου που ήταν υπεύθυνη για τα όπλα στην ταινία αυτή, και επέβλεπε τα όπλα στα γυρίσματα, είπαν ότι εκείνη πίστευε ότι το είχε γεμίσει με άσφαιρα.

Μετά το τραγικό περιστατικό, παραγωγοί και μέλη ομάδων παραγωγής σταθμίζουν αν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα για να αποφευχθεί μια παρόμοια τραγωδία στο μέλλον. Ο Μπόλντουιν είπε ότι πιστεύει ότι οι παραγωγές πρέπει να προσλαμβάνουν αστυνομικούς για να εξασφαλιστεί ότι τα όπλα που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα είναι ασφαλή.

«Κάθε κινηματογραφική/τηλεοπτική παραγωγή που χρησιμοποιεί όπλα, ψεύτικα ή άλλα, θα πρέπει να έχει έναν αστυνομικό στο πλατό, που θα προσλαμβάνεται από την εταιρεία παραγωγής με συγκεκριμένο ρόλο την επίβλεψη της ασφάλειας των όπλων», έγραψε ο Μπάλντουιν στο Twitter.

Άλλοι έχουν ζητήσει την απαγόρευση πραγματικών όπλων από κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πλατό. Ο Αμερικανός πρωταγωνιστής Ντουέιν Τζόνσον, γνωστός με το προσωνύμιο "The Rock", δεσμεύτηκε την περασμένη εβδομάδα να μην χρησιμοποιεί πλέον πραγματικά πυροβόλα όπλα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στις ταινίες του, μετά τον θανατηφόρο συμβάν στα γυρίσματα της ταινίας Rust.

Ειδήσεις σήμερα

Η έκρηξη κρουσμάτων και τα νέα μέτρα οδηγούν τους πολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα

«Του την πέφτουν όλα τα πιτσιρίκια και οι μανάδες», οι προκλητικοί ισχυρισμοί του πατέρα του 35χρονου προπονητή τένις

Σάλος μετά την κακοποίηση αλόγου στη Βρετανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης