Οκτώ νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες στο φεστιβάλ του Τέξας αφού αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις του ράπερ Τράβις Σκοτ

Οκτώ νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες στο φεστιβάλ του Τέξας αφού αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις του ράπερ Τράβις Σκοτ

Μπροστά στα μάτια του ράπερ εκτυλίχθηκε η τραγωδία - Η κατάσταση ξέφυγε πολλές φορές από την έναρξη της συναυλίας - Ο Τράβις Σκοτ ζήτησε επανειλημμένα την συνδρομή των αρχών

11texas-travis-scott
Από την αρχή της συναυλίας στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld του γνωστού ράπερ και συντρόφου της Κάιλι Τζένερ, Τράβις Σκοτ, τα πνεύματα ήταν οξυμένα.

Το πλήθος άρχισε να στριμώχνεται στο μπροστινό μέρος της σκηνής λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συναυλίας, γεγονός που προκάλεσε πανικό στους θαυμαστές του Σκοτ. Πολλά άτομα τραυματίστηκαν.

Υπήρξαν και αυτοί που κατέρρεαν χάνοντας τις αισθήσεις τους κι αυτό δημιούργησε μεγαλύτερη αναστάτωση.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Σαμ Πένια δήλωσε ότι τουλάχιστον 8 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Κλείσιμο
Στις 21.15μ.μ, τοπική ώρα, το πλήθος των περίπου 50.000 ατόμων άρχισε να κινείται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής του Χιούστον.

«Το πλήθος άρχισε να συμπιέζεται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής και ο κόσμος άρχισε να πανικοβάλλεται. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω καρδιακής ανακοπής», δήλωσαν οι αρχές. Περίπου 300 έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Σαμ Πένια έκανε λόγο για ένα περιστατικό «μαζικών απωλειών».

Η αναταραχή που προκλήθηκε στο NRG Park, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει το φεστιβάλ είχε ως αποτέλεσμα πολλοί συμμετέχοντες να ποδοπατηθούν καθώς ο κόσμος έσπευδε να μπει μέσα στον συναυλιακό χώρο.

Μόλις μπήκαν μέσα, αρκετοί άρχισαν να σκαρφαλώνουν στις φορητές τουαλέτες, ενώ το προσωπικό ασφαλείας προσπαθούσε να συγκρατήσει τον κόσμο.

Το Φεστιβάλ Astroworld είναι ένα ετήσιο μουσικό γεγονός που κάνει ο ράπερ Τράβις Σκοτ, ο οποίος δεν έχει μέχρι στιγμής κάνει κάποιο σχόλιο.

Screenshot_2021-11-06_112408


Πέρσι το φεστιβάλ είχε ακυρωθεί εξαιτίας της πανδημίας, ενώ την τελευταία φορά που διεξήχθη είχαν πωληθεί 100.000 εισιτήρια μέσα σε μία ώρα, σύμφωνα με το ABC 13.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος, ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον, Τρόι Φίνερ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει κανείς με βεβαιότητα τους λόγους για τους οποίους εκτραχύνθηκε η κατάσταση.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην κάνει κανείς εικασίες. Κανείς δεν έχει όλες τις απαντήσεις απόψε. Εάν δεν έχετε στοιχεία, εάν δεν έχετε στοιχεία, δεν πρόκειται να μιλήσω εναντίον αυτού. Έχουμε πληγωμένες οικογένειες εδώ έξω».

Όπως γράφει η εφημερίδα Houston Chronicle, ο Τράβις Σκοτ σταμάτησε πολλές φορές τη συναυλία κατά τη διάρκεια της 75λεπτης εμφάνισής του βλέποντας δεκάδες θαυμαστές του να εγκλωβίζονται στο μπροστινό μέρος της σκηνής.

Ο ίδιος ζήτησε από τις αρχές ασφαλείας να επέμβουν έτσι ώστε και ο ίδιος να μην κινδυνεύσει. Πολλές φορές, ήχησε συναγερμός ενώ αναβόσβηναν φώτα από οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Για την δικαστή του Τέξας Λίνα Ινταλγκό, ήταν μία «εξαιρετικά τραγική νύχτα».

Ειδήσεις σήμερα:

Ημέρες περσινού Νοεμβρίου θυμίζει η πορεία θανάτων λόγω Covid, «βραχνάς» οι ανεμβολίαστοι

Ζωή Αλεξοπούλου: Το χάπι δεν είναι υποκατάστατο του εμβολίου, δηλώνει η Ελληνίδα κλινική διευθύντρια της Merck

Γκουίλιαμ Πιου: Το «ασχημόπαπο» που κατέκτησε τις πασαρέλες έχει... κόκκινα γένια και κάποτε ζύγιζε 140 κιλά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης