Κορωνοϊός: Στο Σαν Φρανσίσκο θα δείχνουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ακόμη και τα παιδιά 5 ετών

Κορωνοϊός: Στο Σαν Φρανσίσκο θα δείχνουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ακόμη και τα παιδιά 5 ετών

Το πιστοποιητικό θα είναι απαραίτητο για την είσοδο όλων των προσώπων από 5 ετών και άνω σε εστιατόρια, χώρους διασκέδασης και άθλησης – Σύμφωνα με το Politico, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε δύο μήνες

emvolio_paidia
Ακόμη και τα πεντάχρονα θα πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους κατά της Covid για την είσοδό τους σε εσωτερικούς χώρους όπως εστιατόρια, μέρη διασκέδασης και αθλητικές εκδηλώσεις, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας του Σαν Φρανσίσκο.

Ήδη, οι τοπικές αρχές απαιτούν από τα παιδιά και τους ενήλικες άνω των 12 ετών, να προσκομίζουν αποδεικτικό ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού πριν εισέλθουν σε αυτά τα μέρη.

Όπως αναφέρει το «Politico», οι υγειονομικοί υπάλληλοι της πόλης σχεδιάζουν να επεκτείνουν το μέτρο αυτό σε παιδιά 5 έως 11 ετών, την ηλικιακή ομάδα που ξεκίνησε πλέον να εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί σε τουλάχιστον δύο μήνες

Η υπεύθυνη σε θέματα υγείας του Σαν Φρανσίσκο, Σούζαν Φίλιπ, έσπευσε να διευκρινίσει ότι το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί σε τουλάχιστον δύο μήνες.

«Θέλουμε οπωσδήποτε να περιμένουμε και να βεβαιωθούμε ότι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν, έτσι ώστε αυτό το μέτρο να εφαρμοστεί όχι νωρίτερα από περίπου οκτώ εβδομάδες αφότου το εμβόλιο είναι διαθέσιμο για τα παιδιά», τόνισε την περασμένη Τρίτη η Σούζαν Φίλιπ, σε συνεδρίαση του δημαρχείου του Σαν Φρανσίσκο για τους εμβολιασμούς των νέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 5 έως 11 ετών ξεκίνησαν προχθές στην Καλιφόρνια.

Κλείσιμο
Αξιωματούχοι από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι, οι τρέχουσες απαιτήσεις εμβολιασμού και κάλυψης της πόλης θα επανεξεταστούν μόλις τα μικρότερα παιδιά έχουν επαρκή χρόνο για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρομοκράτες θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν την «ευλογιά» ως βιολογικό όπλο, προειδοποιεί ο Μπιλ Γκέιτς


Η Pfizer ανέπτυξε χάπι κατά της Covid-19 με μεγάλη αποτελεσματικότητα


Σκοτώθηκε στο Βέλγιο 33χρονη από την Κρήτη για μία selfie
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης