Ρώμη: Στο «σφυρί» το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο - Φέρει την υπογραφή του Καραβάτζιο

Ρώμη: Στο «σφυρί» το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο - Φέρει την υπογραφή του Καραβάτζιο

Θα βγει σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ

aurora-0
Στην καρδιά της Ρώμης, με την υπογραφή του διάσημου ζωγράφου Καραβάτζιο, βρίσκεται ένα πολυτελές οίκημα: η βίλα «Aurora».

Πρόκειται για το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο, το οποίο θα τεθεί σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Το οίκημα διαθέτει εκτός από μία ιδιωτική παραλία και εσωτερικές πισίνες, την μοναδική οροφογραφία που έχει αποδοθεί στον Καραβάτζιο, έναν από τους πιο ανατρεπτικούς και ταλαντούχους ζωγράφους όλων των εποχών.

c1


«Η βίλα «Aurora» στη Ρώμη με τη μοναδική οροφογραφία του Καραβάτζιο πωλείται στη τιμή των 471 εκατομμυρίων ευρώ », όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» .

Κλείσιμο
H οροφογραφία βρίσκεται σε ένα μικρό δωμάτιο στον δεύτερο όροφο της ιστορικής βίλας, γνωστής ως τουριστικό αξιοθέατο «Villa Aurora» ή αλλιώς «Casino di Villa Boncompagni Ludovisi».
Χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα από τον Ιταλό καρδινάλιο Φρανσέσκο Μαρία ντελ Μόντε ως κυνηγετικό καταφύγιο και ήταν μια αχανής έκταση.

c2


Για την ιδιοκτησία αυτή, ο Γάλλος συγγραφέας Σταντάλ έγραψε ότι είχε μερικούς από τους πιο όμορφους κήπους στον κόσμο.

Στον διάσημο ζωγράφο Καραβάτζιο ανατέθηκε από τον Ντελ Μόντε, έναν από τους πιο σημαντικούς πρώιμους προστάτες του, να δημιουργήσει στην οροφή το 1957 τρεις θεούς: τον Δία, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα, πλάτους 2,75 μέτρων που ο καθένας αναγνωρίζεται από τα αντίστοιχα θηρία του.

Ο Δίας από τον αετό, ο Ποσειδώνας από τον ιππόκαμπο και ο Πλούτωνας από τον τρικέφαλο σκύλο Κέρβερο.

aurora_mesa_3


Η βίλα Aurora, έκτασης περίπου 2.800 τ.μ., θα τεθεί σε δημοπρασία στις 18 Ιανουαρίου του 2022 και με την πώλησή της μπαίνει τέλος σε μία συνεχιζόμενη κληρονομική διαμάχη μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη της, πρίγκιπα Νικολό Μπονκομπάνι Λουντοβίτσι το 2018, όπως αναφέρει η εφημερίδα «La Republica».

Δεν είναι σαφές, πάντως, εάν το ιταλικό κράτος, το οποίο έχει πρώτο δικαίωμα άρνησης για την πώληση, θα παρέμβει και θα αγοράσει το ακίνητο.

aurora_mesa_2


aurora_mesa_1



Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Άλμα σε κρούσματα και διασωληνώσεις - Στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη, ανήμερα του Αγ. Δημητρίου

Φώφη Γεννηματά: Αύριο η κηδεία της - Ποιοι θα εκφωνήσουν επικηδείους

Καταδίωξη στο Πέραμα: «Τέλος, απομακρυνθείτε όλες οι ομάδες» έλεγε το Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ., «δεν ακούνε πάνω στη μηχανή» η ΔΙΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης