«Απολύθηκε» ο... μάγος της Νέας Ζηλανδίας

«Απολύθηκε» ο... μάγος της Νέας Ζηλανδίας

Το δημοτικό συμβούλιο του Κράιστσερτς δεν ανανέωσε τη σύμβαση του 88χρονου Ίαν Μπρακενμπέρι Τσάνελ

magos_12
Στη σύνταξη εξωθείται ο επίσημος «μάγος» της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος πάνω από δύο δεκαετίες έκανε τα ξόρκια του και πληρωνόταν αδρά από το δημοτικό συμβούλιο του Κράιστσερτς.

Σε ηλικία 88 ετών, ο Ίαν Μπρακενμπέρι Τσάνελ ή απλώς «Μάγος», βρέθηκε χωρίς δουλειά καθώς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης δεν του ανανέωσε τη σύμβαση.

Πλέον, ο Τσάνελ δεν θα μιλάει στο πλήθος ντυμένος με τη μαύρη ρόμπα και το μυτερό καπέλο του και δεν θα βγάζει λαγούς από τους καπέλο του εισπράττοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

m1



«Είναι μια συμμορία γραφειοκρατών χωρίς καμιά φαντασία»... «Δεν σκέφτονται τρόπους για την προβολή του Κράιστσερτς στο εξωτερικό. Δεν αντιλαμβάνονται πόσο διάσημος είμαι παγκοσμίως. Είμαι απογοητευμένος που δεν χρησιμοποίησαν τον μάγο», δήλωσε ο Τσάνελ στον ιστότοπο «Stuff».


Κλείσιμο
Ο γηραιός μάγος δεν δίσταζε να τα βάζει με τους πολιτικούς, ενώ παλαιότερα είχε κάνει και εκστρατεία «για να μην καταστραφεί η ψυχή της πόλης», όταν αποφασίστηκε να βαφτούν με μπλε χρώμα οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι.

Ο Τσάνελ έκανε ξόρκια να επηρεάσει το αποτέλεσμα στους σημαντικούς αγώνες του ράγκμπι και πήγε μέχρι την Αυστραλία για να χορέψει τον χορό της βροχής στην έρημο.

m2


«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, να βάλουμε τέλος στη σύμβασή του», υποστήριξε η Λιν Μακλέλαντ, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Κράιστσερτς επισημαίνοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο αναγνωρίζει την πολύτιμη συμβολή του στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Η Λιν πρόσθεσε επίσης ότι η μαγεία δεν ανταποκρίνεται πλέον στην εικόνα που θέλει να προωθήσει η πόλη κι ότι, τα νέα προγράμματα του δήμου «θα αντικατοπτρίζουν περισσότερο τις διαφορετικές κοινότητές μας και τη δυναμικότητα της πόλης».



Ο μάγος του Κράιστσερτς γεννήθηκε στη Βρετανία. Ήταν πιλότος στη βασιλική πολεμική αεροπορία και απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Λιντς, πτυχιούχος Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας.

Αφού δίδαξε σε πανεπιστήμια της Αυστραλίας, το 1974 εγκαταστάθηκε στο Κράιστσερτς και άρχισε να εκφωνεί λόγους, σκαρφαλωμένος σε μια σκάλα, στην Πλατεία του Καθεδρικού του Κράιστστερτς.

Το δημοτικό συμβούλιο είχε ζητήσει τη σύλληψή του, όμως είχε γίνει τόσο δημοφιλής που, δέκα χρόνια αργότερα, όταν απείλησε να φύγει επειδή τα μάγια του δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα σε έναν αγώνα ράγκμπι, ο δήμος τον παρακάλεσε να μείνει.

Το 1990 ο τότε πρωθυπουργός Μάικ Μουρ τον ανακήρυξε επισήμως ως «Μάγο της Νέας Ζηλανδίας». Από το 1998 έως σήμερα, ο Τσάνελ αμειβόταν με το ποσό των 11.290 δολαρίων ΗΠΑ ετησίως από τον δήμο.





Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου - «Κανένας λόγος ανησυχίας», λένε οι σεισμολόγοι

Cindy Kimberly: Το καυτό εξώφυλλο - Πώς έγινε διάσημη εν μία νυκτί

Κορωνοϊός: Γιατί πεθαίνουν νέοι άνθρωποι - Τι δείχνουν τα ποσοστά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης