Γαλλία: Τιμούν τον Γάλλο καθηγητή που αποκεφάλισε Τσετσένος τζιχαντιστής

Γαλλία: Τιμούν τον Γάλλο καθηγητή που αποκεφάλισε Τσετσένος τζιχαντιστής

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από το τραγικό περιστατικό, έξω από το σχολείο που δίδασκε ο Σαμιέλ Πατί -  Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα υποδεχτεί την οικογένεια του άτυχου καθηγητή στα Ηλύσια Πεδία

paty_1
Φόρο τιμής στον Σαμιέλ Πατί, τον Γάλλο καθηγητή Ιστορίας που αποκεφάλισε Τσετσένος τζιχαντιστής πριν από ένα χρόνο έξω από το σχολείο που δίδασκε, αποτίουν σήμερα τα σχολεία της Γαλλίας.

Αύριο, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα υποδεχτεί την οικογένεια του άτυχου καθηγητή στα Ηλύσια Πεδία, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Η εκπαιδευτική κοινότητα τιμά την μνήμη του, παραμονή της θλιβερής επετείου από τον θάνατο του Γάλλου καθηγητή.

paty_2


Οι μαθητές τηρούν ενός λεπτού σιγής και οι καθηγητές συντονίζουν συζητήσεις για το θέμα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης αλλά και τον ρόλο των δασκάλων και των καθηγητών στην μετάδοση της γνώσης.

«Αυτή είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε για τη θέση του δασκάλου και την μετάδοση της γνώσης», υποστήριξε χθες ο Γάλλος υπουργός Παιδείας, Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ.

Κλείσιμο
Η επέτειος από την δολοφονία του 47χρονου Πατί, πριν από ένα χρόνο, είναι η αφορμή για μια περίοδο προβληματισμού και ανταλλαγής σκέψεων με τους μαθητές, πρόσθεσε .

Στις 16 Οκτωβρίου του 2020, ο Γάλλος καθηγητής παρουσίασε στην τάξη του σατιρικά σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo με τον προφήτη Μωάμεθ.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Πατί έπεφτε νεκρός έξω από το σχολείο του. Υπό το φως της ημέρας, ένας Τσετσένος τζιχαντιστής τον αποκεφάλισε.

Ο Πατί είχε ζητήσει από τους μουσουλμάνους μαθητές να αποχωρήσουν από την αίθουσα προτού ο ίδιος δείξει στους υπόλοιπους σκίτσα του περιοδικού «Charlie Hebdo» που σατίριζαν τον προφήτη Μωάμεθ, στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, προκαλώντας την οργή των μουσουλμάνων γονέων.

Ειδήσεις σήμερα:

Λούρδη Λεόν: Η μαμά μου η Μαντόνα με έλεγχε όλη μου τη ζωή

Νέος δακτύλιος από 25 Οκτωβρίου: Σύσκεψη το Σάββατο στο Μαξίμου - Ποιοι θα εξαιρούνται

Φωτογραφίες ντοκουμέντα από την υπόθεση με την άγρια δολοφονία της Βάιας Γκανιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης