Λίβανος: Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά σε συγκέντρωση υποστηρικτών της Χεζμπολάχ

Λίβανος: Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά σε συγκέντρωση υποστηρικτών της Χεζμπολάχ

Δείτε βίντεο - Υποστηρικτές της Χεζμπολάχ και του κινήματος Αμάλ συγκεντρώθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο για να διαμαρτυρτηθούν για την έρευνα της έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού - Σκοπευτές άνοιξαν ξαφνικά πυρ

livanos_pira
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 έχουν τραυματιστεί (οι τρεις σοβαρά) από τα πυρά  σκοπευτών με αυτόματα όπλα στην περιοχή κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο της Βηρυτού, όπου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές της Χεζμπολάχ και του κινήματος Αμάλ για να διαδηλώσουν κατά του δικαστή Τάρεκ Μπιτάρ, επικεφαλής της έρευνας για την έκρηξη στο λιμάνι της λιβανικής πρωτεύουσας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jadeed μετέδωσε εικόνες ανθρώπων που έτρεχαν για να καλυφθούν.




Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν βρίσκεται σε επαφή με τον πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι και τους υπουργούς Εσωτερικών και Αμυνας για τον έλεγχο της κατάστασης.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του, ο στρατός έκανε λόγο για πυρά στην συνοικία Ταγιουνέ-Μπανταρό, προσθέτοντας ότι η περιοχή και οι προσβάσεις της έχουν αποκλεισθεί.

«Περίπολοι αναζητούν τους δράστες για να τους συλλάβουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού που προειδοποιεί ότι οι στρατιώτες θα ανοίξουν πυρ κατά οποιουδήποτε πυροβολεί, ενώ καλεί τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Νωρίτερα, δικαστήριο είχε απορρίψει ένσταση κατά του δικαστή Μπιτάρ, επιτρέποντάς του να παραμείνει επικεφαλής της δικαστικής έρευνας.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ανηφόρισαν στη Φιλόθεη όλες οι «φυλές» της Κεντροδεξιάς: Τα μηνύματα και οι συμβολισμοί

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ισχυρές καταιγίδες σε όλη την επικράτεια - Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεαστούν μέχρι και την Παρασκευή

Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα η απολογία της κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης