Μέρκελ: Ταχύτερα από το 2017 ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στη Γερμανία

Μέρκελ: Ταχύτερα από το 2017 ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στη Γερμανία

Η Μέρκελ εκτιμά πως νέος καγκελάριος θα είναι ο Όλαφ Σολτς

merkel_7
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εκτιμά ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση πιο γρήγορα από ό,τι μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017. Εκτιμά δε εμμέσως ότι νέος καγκελάριος θα είναι ο Όλαφ Σoλτς.

Η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε μετά τη σημερινή συνάντησή της με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι στη Ρώμη πως «η επιτυχημένη συνεργασία μας θα συνεχιστεί μέχρι να με αντικαταστήσει ο νέος Γερμανός καγκελάριος. Και αυτό θα γίνει σίγουρα πιο γρήγορα από ό,τι έγινε την τελευταία φορά». Μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017, χρειάστηκαν περισσότεροι από πέντε μήνες για να ορισθεί η νέα κυβέρνηση.

Επιπλέον, η Μέρκελ φαίνεται να εκτιμά ότι ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) Όλαφ Σολτς θα είναι ο διάδοχός της. Όταν ρωτήθηκε τι γνώμη έχει για παρατηρήσεις του Σοσιαλδημοκράτη πολιτικού σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, απάντησε ότι «ο ίδιος ο Σολτς θα μπορεί να τοποθετηθεί (επί του θέματος) μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία συνασπισμού για τη νέα κυβέρνηση».

Σημειώνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βερολίνο συνάντηση μελών των Σοσιαλδημοκρατών, των «Πράσινων» και των Ελεύθερων Δημοκρατών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο αυτόφωρο ο Πασχάλης μετά από μήνυση σε βάρος του

Ο YouTuber αντιεμβολιαστής αστυνομικός, τα... παράνομα πρόστιμα στο lockdown και τα 20 χιλ. ευρώ για το υπηρεσιακό «θηρίο»

H Pfizer ζήτησε από τον FDA άδεια για χορήγηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε παιδιά 5-11 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης