Μια γυναίκα και τρεις άνδρες αποφασίζουν για τον διάδοχο της Μέρκελ στην καγκελαρία

Μια γυναίκα και τρεις άνδρες αποφασίζουν για τον διάδοχο της Μέρκελ στην καγκελαρία

Κριτική στον Άρμιν Λάσετ για το χαμηλό ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών στις εκλογές - «Ο Λάσετ θα παραιτηθεί μέσα στην εβδομάδα» εκτιμά ο αντιπρόεδρος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP)

merkel-ekloges-5
Στο ίδιο τραπέζι κάθονται σήμερα οι συμπρόεδροι των Πρασίνων , Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών, Κριστιάν Λίντνερ και ο γενικός γραμματέας του FDP, Φόλκερ Βίσινγκ, προκειμένου να συναποφασίσουν με το κόμμα που θα συνεργαστούν για να σχηματίσουν κυβέρνηση στη μετά Άνγκελα Μέρκελ εποχή.

Βγάζοντας χθες το βράδυ μία selfie στο Instagram, η τετραμελής ομάδα επισφράγισε την έναρξη των διερευνητικών επαφών. Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP,) Βόλφγκανγκ Κουμπίκι δήλωσε χθες το βράδυ στο γερμανικό δίκτυο «NDR»: «Υποψιάζομαι ότι ο Άρμιν Λάσετ δεν θα επιβιώσει πολιτικά αυτήν την εβδομάδα, επειδή η κριτική που δέχεται είναι τεράστια ... Υπάρχουν πλέον πολλές «φωνές» που του ζητούν να παραιτηθεί».

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος των Πρασίνων, Ρικάρντα Λανγκ, υποστήριξε σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο «Deutschlandfunk» ότι το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί αυτή τη στιγμή.
«Πρέπει πρώτα να τακτοποιήσουν το κόμμα τους», τόνισε .

Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών για την εκλογή αρχηγού της Κ.Ο του CDU , ο ηγέτης του κόμματος, Άρμιν Λάσετ , βρέθησε σε δεινή θέση με τις γυναίκες κυρίως να του ασκούν έντονη κριτική και να του επιρρίπτουν την ευθύνη για το ταπεινωτικό αποτέλεσμα των κόμματος (24,1%) στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Το 33% των κρουσμάτων αφορά σε ανηλίκους - Τι περιμένουν οι ειδικοί

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για γαλλικές φρεγάτες: Χαιρετίζουμε τις συνεχείς αμυντικές επενδύσεις της Ελλάδας

Φέτος οι αιτήσεις.... του χρόνου οι ρυθμίσεις με 36 – 72 δόσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης