Αμηχανία στον τουρκικό Τύπο για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

Αμηχανία στον τουρκικό Τύπο για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

«Σημαντική συμφωνία μ’ ευρωπαϊκό προσανατολισμό» σχολιάζουν αμήχανα τουρκικά ΜΜΕ, για το ελληνογαλλικό αμυντικό σύμφωνο - Παρουσιάζουν λεπτομέρειες της Συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας και τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Μακρόν

hurriet
H υπογραφή του αμυντικού συμφώνου Ελλάδας – Γαλλίας, που αλλάζει τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο, προκαλεί εκνευρισμό στην Τουρκία, η οποία δεν κρύβει τον προβληματισμό της για την απόκτηση 3+1 φρεγατών Belharra και 24 συνολικά αεροσκαφών Rafale από την Ελλάδα, αλλά και όσα προβλέπονται περί στρατιωτικής συνδρομής, εφόσον υπάρξει επίθεση.

Σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται - αρκετά αμήχανα για την ώρα - στη συμφωνία, με την Χουριέτ να επισημαίνει τις υψηλές δυνατότητες των φρεγατών Belharra και χαρακτηρίζοντας ως «πολύ σημαντική» την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. 

Για «Συμφωνία δισεκατομμυρίων δολαρίων» ανάμεσε στην Γαλλία και στην Ελλάδα, κάνει λόγο η Αϊντινλίκ, σημειώνοντας τις δηλώσεις Μακρόν και Μητσοτάκη πως αποτελεί: «Ένα βήμα προς την ευρωπαϊκή αυτονομία».

Η Γενί Σαφάκ κατηγορεί την Ελλάδα πως την ίδια ώρα που δηλώνει ότι δεν βρίσκεται σε «κούρσα» εξοπλισμών, αγοράζει φρεγάτες από την Γαλλία.

Η αντιπολιτευόμενη Τζουμχουριέτ, τονίζει πως με το αμυντικό σύμφωνο Ελλάδα και Γαλλία επιχειρούν «ένωση δυνάμεων», προβάλλοντας έντονα τις δηλώσεις Μακρόν και Μητσοτάκη.

Κλείσιμο
Εκτενή αναφορά για την αγορά των υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών, καθώς και για το αμυντικό σύμφωνο Ελλάδας – Γαλλίας, έχουν και τα δημόσια και ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα στην Τουρκία.

Ειδήσεις σήμερα:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για γαλλικές φρεγάτες: Χαιρετίζουμε τις συνεχείς αμυντικές επενδύσεις της Ελλάδας

Φέτος οι αιτήσεις.... του χρόνου οι ρυθμίσεις με 36 – 72 δόσεις

Ισπανία: Έφτασε στον ωκεανό η λάβα από το ηφαίστειο στη Λα Πάλμα - Συγκλονιστικές εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης