Γερμανικές εκλογές: «Δεν θα μας λείψει» λένε περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς για την Μέρκελ

Γερμανικές εκλογές: «Δεν θα μας λείψει» λένε περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς για την Μέρκελ

Το 87% των Γερμανών δηλώνει ότι έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει

merkel_parrot_bite_xr
Μπορεί η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να άφησε το πολιτικό της αποτύπωμα επί 16 συναπτά έτη στην ηγεσία της ατμομηχανής της Ευρωζώνης, όμως, η πλειοψηφία των Γερμανών της.. κουνά το μαντίλι και δηλώνει ότι δεν θα τους λείψει.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών «Civey» για λογαριασμό της εφημερίδας «Augsburger Allgemeine», τo 52% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι δεν θα τους λείψει η Μέρκελ με την αποχώρησή της από την πολιτική σκηνή της Γερμανίας.

Στην ερώτηση: «Θα σας λείψει η Άνγκελα Μέρκελ αποχωρώντας από την Καγκελαρία της Γερμανίας;», η απάντηση ήταν :«Όχι, σίγουρα όχι» ή «Μάλλον όχι».

Την ίδια ώρα, οι «Times» του Λονδίνου πλέκουν το εγκώμιο στη Μutti (Μανούλα) της Γερμανίας.

Σε σημερινό της αφιέρωμα στην διακυβέρνηση Μέρκελ, η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι βοήθησε την Ευρώπη σε μια σειρά κρίσεων.

«Συγκεκριμένα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τα μνημόνια στις νυχτερινές συνόδους κορυφής (...) Παρά τις αδυναμίες της, αποχωρεί από το αξίωμά της ύστερα από 16 χρόνια με ποσοστό δημοφιλίας που θα ζήλευε κάθε αρχηγός κυβέρνησης στον κόσμο. Σε πολλούς θα λείψει ο επίμονος, ρεαλιστικός πραγματισμός της, κυρίως όταν έρθει η επόμενη κρίση».

Την ίδια ώρα, ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Γερμανία, δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Insa» για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας «BILD» δείχνει ότι, το 87% έχει ήδη αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις ομοσπονδιακές εκλογές.

Κλείσιμο
Μόνο το 4% δεν ξέρει ποιον να ψηφίσει κι ένα 2% δεν ξέρει εάν θα ψηφίσει.

Το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι για την Καγκελαρία των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών, Άρμιν Λάσετ και Όλαφ Σολτς αντίστοιχα, δεν θα απομακρυνθούν σήμερα από το σπίτι τους, όπως χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα «Bild».

Ο Λάσετ θα βρίσκεται μαζί με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην γενέτειρά του το Άαχεν, ενώ ο Σολτς θα έχει συνομιλίες με συμπολίτες του στην εκλογική του περιφέρεια Πότσνταμ.

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανικές εκλογές: Μάχη για την ψήφο των αναποφάσιστων στην τελική ευθεία για τις κάλπες

Κρίστοφερ Ριβ: Google Doodle για τον αξέχαστο αμερικανό ηθοποιό που έπαιξε τον «Σούπερμαν»

Βίντεο: Ασυνείδητος οδηγός έκλεισε ράμπα αναπήρων - Πώς αντέδρασε, όταν είδε την κάμερα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης