Ρότζερ Μίτσελ: Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο σκηνοθέτης του «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ»

Ρότζερ Μίτσελ: Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο σκηνοθέτης του «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ»

Δεν έγιναν γνωστά τα αίτια του θανάτου του - Είχε κερδίσει τα BAFTA για την καλύτερη μίνι σειρά το 2014 και για το καλύτερο single δράμα το 1995

Ροτζερ_Μιτσελ
«Έφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης της ταινίας «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ», Ρότζερ Μίτσελ.

Την είδηση του θανάτου του Βρετανού, γεννημένου στη Νοτια Αφρική, έκανε γνωστή η οικογένειά του, την Πέμπτη. Σε δήλωση ανέφερε ότι ο σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή χθες, στα 65 του χρόνια, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει την αιτία θανάτου.

«Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια του Ρότζερ Μίτσελ, σκηνοθέτη, συγγραφέα και πατέρα των Χάρι, Ρόζι, Μάγκι και Σπάροου, ανακοινώνει τον θάνατό του σε ηλικία 65 ετών, στις 22 Σεπτεμβρίου», ανέφερε η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε μέσω του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του Μίτσελ.

νοτινγκ_χιλ


Η ταινία «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» του 1999 με την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Χιού Γκραντ ήταν απο τα πιο γνωστά έργα του και μια απο τις ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών στον αγγλικό κινηματογράφο.

Κλείσιμο
Notting Hill Official Trailer #1 - Julia Roberts Movie (1999) HD


Ο Ρότζερ Μίτσελ είχε μια επιτυχημένη καριέρα στο θέατρο, με θητεία στο Royal Court Theatre του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Royal Shakespeare Company, όπου ήταν σκηνοθέτης και στο Εθνικό Θέατρο, μεταξύ άλλων.



Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με το "My Night with Reg" (1997), όπου μια ομάδα ομοφυλόφιλων Άγγλων περνούν μια νύχτα αναπόλησης αφού ένας από τους φίλους τους πεθαίνει από AIDS.

Ο Μίτσελ κέρδισε τα BAFTA για την καλύτερη μίνι σειρά για το "The Lost Honor of Christopher Jefferies" (2014) και για το καλύτερο single δράμα για το "Persuasion" (1995).


Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 91% η παραλλαγή «Δέλτα» στα νέα μεταλλαγμένα κρούσματα που εξετάστηκαν

Την Παρασκευή δικάζονται οι τρεις κατηγορούμενες για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Ευτράπελο στο υπουργείο Εργασίας: Καμεραμάν ρώτησε τη Δόμνα πότε έρχεται η... Μιχαηλίδου (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης