Γερμανία: Τρικομματική κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων προβλέπει η Bild

Γερμανία: Τρικομματική κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων προβλέπει η Bild

Αν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα της «Bild», τότε ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς θα είναι ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας στην μετά- Μέρκελ εποχή, με την Πράσινη Αναλένα Μπέρμποκ να αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος ενώ, ο ηγέτης του κόμματος «Eλεύθεροι Δημοκράτες» θα πάρει στα χέρια του το νευραλγικό υπουργείο Oικονομικών

spd_scholz
Τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια μοιράζουν τα τρία γερμανικά κόμματα -Σοσιαλδημοκράτες (SPD), Πράσινοι (Die Gruene) και Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP)- μετά την στροφή 180 μοιρών που έκανε ο ηγέτης του FDP, Kριστιάν Λίντνερ, μία ανάσα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές της Κυριακής, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

O νυν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και υποψήφιος για την Καγκελαρία με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) βρίσκεται ήδη σε διαβουλεύσεις με την σταρ των Πρασίνων (Die Gruene), Αναλένα Μπέρμποκ όπως και τον επικεφαλής των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP), Κριστιάν Λίντνερ για τον σχηματισμό «κυβέρνησης Σενεγάλης».

Τα γερμανικά ΜΜΕ αποδίδουν αυτό τον όρο από τα χρώματα των τριών κομμάτων -κόκκινο οι Σοσιαλδημοκράτες, πράσινο το κόμμα των Πρασίνων και κίτρινο οι Eλεύθεροι Δημοκράτες- που παραπέμπουν στα χρώματα της σημαίας της Σενεγάλης.

Αν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα της «Bild», τότε ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς θα είναι ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας στην μετά-Μέρκελ εποχή, με την Πράσινη Αναλένα Μπέρμποκ να αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος ενώ ο ηγέτης του κόμματος «Eλεύθεροι Δημοκράτες» θα πάρει στα χέρια του το νευραλγικό υπουργείο Oικονομικών.

Ο Κριστιάν Λίντνερ είχε ξεκαθαρίσει άλλωστε ότι δεν πρόκειται να μπει στην κυβέρνηση εάν δεν αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

H σύμπραξη των τριών κομμάτων, όπως χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα «Bild», σχετίζεται με την αλλαγή πλεύσης του ηγέτη των «Ελεύθερων Δημοκρατών», Κριστιάν Λίντνερ, ο οποίος αρχικά είχε αποκλείσει την συνεργασία με τον Σοσιαλδημοκράτη Σολτς και την Πράσινη Αναλένα.

Κλείσιμο
Ωστόσο, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, ο ηγέτης των «Ελεύθερων Δημοκρατών» άλλαξε γνώμη.

Ειδήσεις σήμερα:

Μείωση της ποινής του ζητάει ο «Κάρλος το Τσακάλι» - Αμετανόητος στο δικαστήριο

Ψυχρό μέτωπο στη χώρα με βροχές και καταιγίδες - Δείτε πού θα είναι σήμερα έντονα τα φαινόμενα

«Μάχη» στο Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση του ισραηλινού Iron Dome
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης