Ρωσία: Τραυματίας ο ένοπλος που σκότωσε 8 άτομα σε πανεπιστήμιο - Συγκλονιστικά βίντεο από την επίθεση

Ρωσία: Τραυματίας ο ένοπλος που σκότωσε 8 άτομα σε πανεπιστήμιο - Συγκλονιστικά βίντεο από την επίθεση

Δείτε την στιγμή που σπέρνει τον θάνατο - Στιγμιότυπο από τον πυροβολισμό του από τους αστυνομικούς - Αρχικά ο δράστης είχε θεωρηθεί νεκρός, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένος και νοσηλεύεται - Ήταν φοιτητής του πανεπιστημίου - Είχε αφήσει σημείωμα με το οποίο προανήγγειλε την επίθεση - Οι φοιτητές πηδούσαν από τα μπαλκόνια για να σωθούν

RUSSIA_AGAIN_2
Σοκαρισμένη είναι η ρωσική κοινή γνώμη από την επίθεση ενόπλου σε Πανεπιστήμιο κατά την οποία σκοτώθηκαν συνολικά οχτώ άνθρωποι ενώ έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 15.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο Περμ, μία πόλη στην Σιβηρία, περίπου 1.300 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Ένας 18χρονος πάνοπλος εισέβαλε στον χώρο του Πανεπιστημίου και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Από την επίθεση έχασαν την ζωή του όπως μετέδωσαν οι τοπικές αρχές συνολικά οχτώ άνθρωποι ενώ ο δράστης πυροβολήθηκε από αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο και βαριά τραυματισμένος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα οι εικόνες από την επίθεση έκαναν τον γύρο του πλανήτη αφού στα βίντεο που κυκλοφορούσαν φοιτητές απεικονίζονταν να πηδούν από τα παράθυρα του κτηρίου προκειμένου να απομακρυνθούν από την δολοφονική μανία του 18χρονου ο οποίος φέρεται να είναι σπουδαστής στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Δείτε τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα:



Η στιγμή που ο ένοπλος σπέρνει τον τρόμο στο Πανεπιστήμιο:

Κλείσιμο

Η στιγμή που ο δράστης πυροβολείται από αστυνομικό και πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος.



Δείτε φωτογραφία με τον δράστη στο έδαφος

drastis-travmatias-5


Είχε αφήσει σημείωμα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά Μέσα ο δράστης φέρεται να είναι ο 18χρονος Timur Bekmansurov ο οποίος δεν δραστηριοποιείται σε κάποια ομάδα αλλά χαρακτηρίζεται «μοναχικός λύκος» και άφησε σημείωμα πριν την πράξη του«Όσο καιρό γνώριζα τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο», γράφει το κείμενο, σύμφωνα με τον Independent.

«Αποφάσισα για την ημερομηνία, τις 20 Σεπτεμβρίου. Ενώ προσπαθώ να μελετήσω τα περάσματα μεταξύ των κτιρίων, το όφελος από αυτό είναι η εφαρμογή τους με ένα λεπτομερές σχέδιο της πανεπιστημιακής επικράτειας» γράφει ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης.
russia-epithesi-12
«Μισώ τον εαυτό μου, αλλά θέλω να βλάψω όλους όσους μπαίνουν στο δρόμο μου. Το κουδούνισμα έγινε ακόμα πιο δυνατό, σαν μια μέγγενη να σφίγγει το κεφάλι μου. Η αίσθηση ότι όλα γύρω είναι απλά ένα όνειρο δεν φεύγει. Δεν βλέπω λόγο να γράψω κάτι άλλο. Στο τέλος, μπορώ να πω ότι δεν είμαι ο πρώτος και πολύ μακριά από τον τελευταίο. Δεν θα σωθείτε από την απαγόρευση των όπλων, θα σκοτωθείτε από αυτοκίνητα, βόμβες, μαχαίρια, όλα όσα έρχονται στο χέρι. Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας», φέρεται να γράφει στο σημείωμά του σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, ο ένοπλος ήταν φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Χρειάζονται ακόμη 1.000.000 εμβολιασμοί - Σήμερα οι ανακοινώσεις για την 3η δόση

Πάτρα: Ώρες αγωνίας για τον 6χρονο που τραυματίστηκε στον αγώνα καρτ - Πέντε συλλήψεις - Δείτε βίντεο

AUKUS: Στο βρόντο οι προσπάθειες κατευνασμού της Γαλλίας από τους «τρεις» - Πού σ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης