Γάνι: Συγνώμη από τους Αφγανούς που έφυγα από την Καμπούλ - Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου

Γάνι: Συγνώμη από τους Αφγανούς που έφυγα από την Καμπούλ - Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου

Ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές πως κατά την αποχώρησή του, πήρε μαζί του δεκάδες εκατομμύρια δολάρια

ghani_afganistan
Συγνώμη από τους Αφγανούς πολίτες για την αποχώρησή του από την Καμπούλ τη μέρα που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία, ζήτησε την Τετάρτη, μέσω ανακοίνωσης, ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι, ο οποίος διέφυγε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παράλληλα, διέψευσε αναφορές πως κατά την αποχώρησή του από τη χώρα, πήρε μαζί του μερικές δεκάδες εκατομμύρια.

«Η αποχώρησή μου από την Καμπούλ ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου, αλλά πιστεύω πως ήταν ο μόνος τρόπος για να σιγήσουν τα όπλα και να σώσω την πόλη και τα έξι εκατομμύρια κατοίκων της» είπε.

«Δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή για να εκτιμήσουμε τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποχώρησή μου - θα τα αναφέρω λεπτομερώς στο εγγύς μέλλον. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσω αβάσιμους ισχυρισμούς ότι, καθώς έφυγα από την Καμπούλ, πήρα μαζί μου δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Αυτές οι κατηγορίες είναι ψευδείς» πρόσθεσε.

«Η διαφθορά είναι μια μάστιγα που έχει σακατέψει τη χώρα μας για δεκαετίες και η καταπολέμησή της ήταν στο επίκεντρο των προσπαθειών μου ως προέδρος. Κληρονόμησα ένα τέρας που δεν θα μπορούσε εύκολα και γρήγορα να νικηθεί» ανέφερε, τονίζοντας πως ζήτησε έλεγχο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για να αποδείξει την αθωότητά του αναφορικά με την κλοπή χρημάτων.

Θυμίζεται πως, λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Γάνι από την Καμπούλ, εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ, αποκάλυψε πως ο Αφγανός πρόεδρος έβαλε 169 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα αυτοκίνητα, τα οποία κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο, ωστόσο δεν χωρούσαν όλες οι δεσμίδες στο ελικόπτερο που τον περίμενε και αρκετά εξ αυτών, έμειναν στον αεροδιάδρομο.

Ειδήσεις σήμερα:

Αιχμές Δένδια κατά Τουρκίας: Χώρες στη Μεσόγειο λειτουργούν βάσει ιδεών που ίσχυαν τον 19ο αιώνα

Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού

Μίκης Θεοδωράκης - Ο αποχαιρετισμός του Δ. Κουτσούμπα: «Είσαι φως που πατεί χαρούμενο τον Άδη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης