Τουρκία: Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο

Τουρκία: Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο

Στις 7-8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος γύρος των διαβουλεύσεων στην Άγκυρα

turkey_egypt1
Συνεχίστηκαν, με τον δεύτερο γύρο που έγινε στην Άγκυρα, οι διαβουλεύσεις Τουρκίας - Αιγύπτου για περιφερειακά ζητήματα, με στόχο να «γεφυρωθεί» το χάσμα μεταξύ των δυο χωρών.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ο δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα στις 7-8 Σεπτεμβρίου μεταξύ αντιπροσωπειών με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, εκ μέρους της Τουρκίας, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Χαμντί Λόζα.

Στη συνάντηση, εκτός από διμερή θέματα, συζητήθηκαν επίσης ορισμένα περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να κάνουν περαιτέρω βήματα προκειμένου να σημειωθεί πρόοδος στα θέματα που συζητήθηκαν και να εξομαλυνθούν οι σχέσεις, και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι συνομιλίες με την Αίγυπτο, που μέχρι στιγμής έχουν αποφέρει ελάχιστα, έρχονται σε μια περίοδο που η Τουρκία εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειές της για να μειώσει τις εντάσεις με άλλους περιφερειακούς αντιπάλους της, όπως με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ειδήσεις σήμερα:

Αιχμές Δένδια κατά Τουρκίας: Χώρες στη Μεσόγειο λειτουργούν βάσει ιδεών που ίσχυαν τον 19ο αιώνα

Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού

Μίκης Θεοδωράκης - Ο αποχαιρετισμός του Δ. Κουτσούμπα: «Είσαι φως που πατεί χαρούμενο τον Άδη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης