Αφγανιστάν - Ταλιμπάν: «Ο ηγέτης των Αφγανών που μας πολεμούν βρήκε καταφύγιο στην Τουρκία»

Αφγανιστάν - Ταλιμπάν: «Ο ηγέτης των Αφγανών που μας πολεμούν βρήκε καταφύγιο στην Τουρκία»

Ο Αχμάντ Μασούντ έχει εγκαταλείψει την πολύπαθη χώρα του σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν - Έστειλε μήνυμα για συνέχιση της αντίστασης από άγνωστη τοποθεσία

massoud
Στην Τουρκία φέρεται να έχει βρει καταφύγιο ο πολέμαρχος που μάχεται τους Ταλιμπάν, Αχμάντ Μασούντ, λίγες ώρες αφότου οι ισλαμιστές αντάρτες ανακοίνωσαν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο της κοιλάδας Πανσίρ.

Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ο Μασούντ εγκατάλειψε την πολύπαθη χώρα λίγες ώρες αφότου οι ισλαμιστές αντάρτες ύψωσαν τη  σημαία τους στο Μπαζαράκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Πανσίρ.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Μασούντ καλούσε σε εξέγερση κατά των ισλαμιστών ανταρτών μέσω ηχητικού μηνύματος που έστειλε στα ΜΜΕ.

Στο μήνυμά του, ο 32χρονος Μασούντ φάνηκε να παραδέχεται την ήττα του στην κοιλάδα Πανσίρ και κάλεσε τους Αφγανούς να εξεγερθούν «για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την ευημερία της χώρας μας».

Η ορεινή περιοχή της κοιλάδας Πανσίρ ήταν το φέουδο του διοικητή Άχμεντ Σαχ Μασούντ, του «λιονταριού του Πανσίρ», ο οποίος δολοφονήθηκε το Σεπτέμβριο του 2001 από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Κάιντα.

Ο Άχμεντ Σαχ Μασούντ ήταν επικεφαλής της αντίστασης κατά των Ταλιμπάν και είχε επίσης πολεμήσει εναντίον της σοβιετικής εισβολής. Μετά το θάνατό του ανέλαβε δράση ο γιος του, Αχμάντ Μασούντ.

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ταρίκ Γκασνιβάλ δήλωσε για τον Μασούντ: «Στην κοιλάδα Πανσίρ δεν υπάρχει Ίντερνετ. Πώς (ο Αχμάντ Μασούντ) έστειλε από εκεί το μήνυμά του; Ο Αχμάντ Μασούντ βρίσκεται στην Τουρκία».

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβολιασμός εφήβων: Αύξηση 90% στα κρούσματα κορωνοϊού σε ανήλικους από τον Ιούλιο

Βασιλακόπουλος: «Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα, κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ»

Μίκης Θεοδωράκης: Το απίστευτο παρασκήνιο που εκτυλίσσεται στη σκιά του αποχαιρετισμού του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης