ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Βρετανική έρευνα: Πάνω από το 10% των ανοσοκατεσταλμένων δεν είχε αντισώματα μετά τη δεύτερη δόση

Βρετανική έρευνα: Πάνω από το 10% των ανοσοκατεσταλμένων δεν είχε αντισώματα μετά τη δεύτερη δόση

Τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου και μια ομάδα του πληθυσμού στη Βρετανία δεν είχε αντισώματα

emvolio_kor
Μια νέα έρευνα έρχεται να ενισχύσει τη θέση περί απαραίτητης χορήγησης της τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου. Όπως φάνηκε από τα στοιχεία που βρετανικού συστήματος υγείας, πάνω από το 10% των ανοσοκατεσταλμένων δεν είχε αντισώματα μετά τις δύο δόσεις.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε 600 ασθενείς, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα ήταν αδύναμο είτε λόγω ασθενειών όπως ο καρκίνος είτε λόγω ειδικής φαρμακευτικής αγωγής.

Το 60% φάνηκε να παράγει αντισώματα, το 40% σε πιο χαμηλό βαθμό και ένα 11% απέτυχε να παράξει αντισώματα, σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Το αποτέλεσμα της έρευνας γίνεται γνωστό ενώ οι κυβερνήσεις επεξεργάζονται σχέδιο για την τρίτη δόση, απο το φθινόπωρο, με την προτεραιότητα να δίνεται στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Αισιοδοξία δημιουργεί το αποτέλεσμα από τη χορήγηση της τρίτης δόσης ως προς τη μείωση του ιικού φορτίου. Στην πλειονότητα των χωρών δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιους θα χορηγηθεί η γνωστή και ως ενισχυτική δόση, ωστόσο στο Ισράηλ το ηλικιακό όριο, στο οποίο χορηγείται, έπεσε στους άνω των 30 ετών και όπως φαίνεται, από τα πρώτα στοιχεία, αποδίδει.

Η τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BionTech βελτίωσε σημαντικά το επίπεδο προστασίας κατά της μόλυνσης και της σοβαρής νόσησης σε άτομα 60 ετών και άνω στο Ισραήλ σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Κλείσιμο
Το Ισραήλ ξεκίνησε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου στους άνω των 60 στις 30 Ιουλίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανακοινώσει σχέδια για την χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου σε όλους τους Αμερικανούς, βάσει στοιχείων που δείχνουν ότι η προστασία μειώνεται. Ο Καναδάς, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ανακοινώσει εμβολιαστικές εκστρατείες για την χορήγηση αναμνηστικής δόσης.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Η χειρότερη μέρα της πανδημίας - Στο «κόκκινο» περιφέρεια και νησιά

Εκπρόσωπος Ταλιμπάν στο Mega: Ένοπλη αντίδραση αν οι Αμερικανοί δεν αποχωρήσουν, οι γυναίκες θα φορούν χιτζάμπ

Πέθανε ο ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουότς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης