Αφγανιστάν: Βίντεο-σοκ με την εκτέλεση στρατηγού από τους Ταλιμπάν - Του έχουν δέσει τα μάτια και τον πυροβολούν

Αφγανιστάν: Βίντεο-σοκ με την εκτέλεση στρατηγού από τους Ταλιμπάν - Του έχουν δέσει τα μάτια και τον πυροβολούν

Συγκλονιστικές εικόνες από την εκτέλεση του πρώην διοικητή της αστυνομίας στρατηγού Χάτζι Μουλά Αχκαζάι

taliban343_2
Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από το Αφγανιστάν, με τη δολοφονία από τους Ταλιμπάν, του πρώην διοικητή της αστυνομίας στρατού στη χώρα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ο πρώην αξιωματούχος, στρατηγός Χάτζι Μουλά Αχκαζάι, είναι δεμένος, με μαντήλι στα μάτια, βρίσκεται γονατιστός στο έδαφος και οι Ταλιμπάν τον πυροβολούν με αυτόματο όπλο.

Police Chief Execution Video Goes Viral, Taliban On Door To Door Hunt For Afghan Forces, Journalists

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, αυτή την πρακτική εφαρμόζουν οι Ταλιμπάν από τότε που άρχισε η προέλαση τους και τη συνεχίζουν τώρα στην Καμπούλ, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι.


Κλείσιμο


Εκτός από στελέχη του πρώην καθεστώτος αναζητούν συνεργάτες των νατοϊκών και απειλούν τους συγγενείς τους ότι αν δεν τους παραδώσουν θα βρουν και αυτοί φρικτό τέλος με βάση τον ισλαμικό νόμο.
dolofonia

Με την παράδοση των κυβερνητικών δυνάμεων έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν μεγάλες ποσότητες αμερικανικού εξοπλισμού. Έτσι, πάνω από 2.000 θωρακισμένα οχήματα και μέχρι 40 πολεμικά αεροσκάφη, από ελικόπτερα Black Hawk μέχρι drones, έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν.

Στο ρεπορτάζ σοκ του πρακτορείου «Ρόιτερς» αναφέρεται επίσης ότι μέσα στην τελευταία 20ετία οι Αμερικανοί είχαν δώσει στις κυβερνητικές δυνάμεις του Αφγανιστάν 600.000 όπλα για το πεζικό (αυτόματα τουφέκια, πιστόλια κλπ), κανόνια, όλμους, καθώς και 16.000 διόπτρες νυκτός, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο οπλισμού για νυχτερινές επιχειρήσεις.

Όλος αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνεται στα λάφυρα των Ταλιμπάν, μετά την παράδοση των κυβερνητικών δυνάμεων (200.000- 300.000 άνδρες).
Προσπαθώντας να καθησυχάσουν Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι προηγμένα συστήματα, όπως τα ελικόπτερα, είναι πολύπλοκα και χρειάζονται ειδική εκπαίδευσης ενώ ένας αξιωματικός έκανε την εξής δήλωση: «Είναι ειρωνεία, αλλά το γεγονός ότι ο εξοπλισμός μας χαλάει συχνά, θα σώσει ζωές».

Ειδήσεις σήμερα: 

arogi.gov.gr: Από σήμερα η πρώτη πληρωμή σε πυρόπληκτους - Βίντεο με αναλυτικές οδηγίες

Ακίνητα: Πώς δεν φορολογούνται οι ιδιοκτήτες για ανείσπρακτα ενοίκια

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 4.700 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης