ΗΠΑ: Συγκεντρώθηκαν σε δυο ημέρες περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ για την απομάκρυνση Αφγανών από την Καμπούλ

ΗΠΑ: Συγκεντρώθηκαν σε δυο ημέρες περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ για την απομάκρυνση Αφγανών από την Καμπούλ

Από τη δημιουργία του GoFundMe, σχεδόν 106.000 χρήστες του διαδικτύου προσέφεραν χρήματα από 1 έως 20.000 δολάρια και το όριο των 5 εκατομμυρίων δολαρίων ξεπεράστηκε σε λιγότερες από 24 ώρες

GoFundMe_kabul
Μια έκκληση για δωρεές που θα επιτρέψουν την απομάκρυνση περισσότερων από 300 Αφγανών υπηκόων, που παρουσιάζονται ως «στόχοι» των Ταλιμπάν, συγκέντρωσε έως σήμερα περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια, δύο ημέρες αφότου η όλη πρωτοβουλία ξεκίνησε, στον ιστότοπο διαδικτυακών εράνων GoFundMe.

«Οι άνθρωποι, τους οποίους αφορά αυτό, είναι στόχοι υψηλής αξίας» για τους φονταμενταλιστές, διαβεβαιώνει ο δημιουργός της σελίδας Τόμι Μάρκους, οι οποίοι «διατρέχουν όλοι άμεσο κίνδυνο να εκτελεστούν από τους Ταλιμπάν μαζί με τις οικογένειές τους».

Μεταξύ αυτών των Αφγανών, περιλαμβάνονται «δικηγόροι ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών και της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, δημοσιογράφοι, σύμβουλοι της κυβέρνησης, καλλιτέχνες και μεταφραστές», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Τόμι Μάρκους, ο οποίος λέει ότι έχει εργαστεί στο πλευρό ανθρωπιστικών οργανώσεων, βετεράνων και ακτιβιστών στην Καμπούλ, εξηγεί πως αυτή η «αποστολή διάσωσης» στοιχίζει 550.000 δολάρια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη ναύλωση δύο αεροσκαφών που θα πάνε στην Καμπούλ μέσω τρίτης χώρας.

«Όλα τα άτομα που θα επιβιβαστούν στα αεροσκάφη θα έχουν υποβληθεί σε αυστηρούς ελέγχους», τονίζει.

Από τη δημιουργία του GoFundMe, σχεδόν 106.000 χρήστες του διαδικτύου προσέφεραν χρήματα από 1 έως 20.000 δολάρια και το όριο των 5 εκατομμυρίων δολαρίων ξεπεράστηκε σε λιγότερες από 24 ώρες.

Χάρη σε αυτή τη συρροή δωρεών, ο στόχος εξελίχθηκε από τις δύο ή τρεις πτήσεις μετ’ επιστροφής σε «όσες πτήσεις μας επιτρέψουν τα χρήματα και οι κυβερνήσεις με τις οποίες θα συνεργαστούμε», σημειώνει ο Τόμι Μάρκους σε ένα μήνυμα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.


 Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά στα Βίλια: Καλύτερη η εικόνα του πύρινου μετώπου - Στόχος να μην επεκταθεί στον κάμπο των Μεγάρων

Αφγανιστάν: Πέμπτη μέρα χάους - Σφίγγει η μέγγενη των Ταλιμπάν για όσους ψάχνουν οδό διαφυγής

Έγκλημα στην Κατερίνη: «Δεν θυμάμαι να σκότωσα την αδερφή μου» είπε η 75χρονη στους αστυνομικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης