Αφγανιστάν: Δημοσιογράφος ξεσπά σε κλάματα απευθυνόμενη στον ΓΓ του ΝΑΤΟ - Βίντεο

Η ανταποκρίτρια μέσου ενημέρωσης των Βρυξελλών, στο Αφγανιστάν, ζητεί με σπαρακτικό μήνυμα τη συμβολή του ΝΑΤΟ για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των γυναικών στο Αφγανιστάν

Φανερή είναι η αγωνία όλου του κόσμου για τη θέση των γυναικών μετά την απόλυτη επικράτηση των Ταλιμπάν.

Η σοβαρή καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών, με τον αποκλεισμό τους από την εκπαίδευση και την εργασία, αποτελεί μια πιθανή πραγματικότητα με την αναρρίχηση των Ταλιμπάν στην εξουσία, ενώ προκαλεί, όπως ήταν αναμενόμενο, έκρηξη αντιδράσεων ανά τον κόσμο.

Ενδεικτικό του κλίματος ανυησυχίας είναι το μήνυμα δημοσιογράφου που ξέσπασε στον αέρα. Η ανταποκρίτρια Λαιλούμα Σαντίντ του μέσου Brussels Morning Newspaper, στο Αφγανιστάν, ξέσπασε σε κλάματα σε ερώτηση που απηύθυνε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.



«Ως γυναίκα, θα σας παρακαλούσα να μην αναγνωρίσετε το καθεστώς των ταλιμπάν εάν δεν υπάρξει καμία αναφορά για όρους, όπως ακριβώς συνέβη με τη συμφωνία ανάμεσα στους Ταλιμπάν και την κυβέρνηση Τραμπ», είπε, μεταξύ άλλων, η ανταποκρίτρια απευθυνόμενη στον Στόλτενμπεργκ.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 4.206 τα νέα κρούσματα - 16 νεκροί, 258 οι διασωληνωμένοι

Φωτιές: Μάχη από τα εναέρια στα Βίλια - Αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Αφγανιστάν: Οι οκτώ κανόνες των Ταλιμπάν για τις γυναίκες - Η παραβίασή τους σημαίνει θάνατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr