Ταλιμπάν δίνει συνέντευξη σε Αφγανή παρουσιάστρια που έχει ακάλυπτο πρόσωπο

Ταλιμπάν δίνει συνέντευξη σε Αφγανή παρουσιάστρια που έχει ακάλυπτο πρόσωπο

Την ίδια ώρα στους δρόμους της Καμπούλ γυναίκες ρεπόρτερ φορώντας χιτζάμπ μεταδίδουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις

kabul_34
Την ώρα που οι γυναίκες στο Αφγανιστάν παραμένουν στα σπίτια τους φοβισμένες για τη ζωή και το μέλλον τους μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν, ο Αφγανικός τηλεοπτικός σταθμός «Tolo news» παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα: Γυναίκα παρουσιάστρια παίρνει συνέντευξη από αξιωματούχο των Ταλιμπάν.

Η εικόνα απεικονίζει τον Mawlawi Abdulhaq Hemad, μέλος της ομάδας των Ταλιμπάν να κάθεται στο τηλεοπτικό στούντιο απέναντι από την παρουσιάστρια Beheshta Arghand και να απαντά στις ερωτήσεις για την κατάσταση στην Καμπούλ αλλά και για τις εφόδους των Ταλιμπάν από σπίτι σε σπίτι στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

«Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τώρα ότι οι Ταλιμπάν είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες της χώρας», είπε, προσθέτοντας: «Είμαι ακόμα έκπληκτος που οι άνθρωποι φοβούνται τους Ταλιμπάν».

Η παρουσιάστρια φορούσε χιτζάμπ, είχε καλυμμένο το κεφάλι, όχι όμως το πρόσωπο. Πρόκειται για μια εικόνα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πατριαρχικές – καταπιεστικές απόψεις των Ταλιμπάν αλλά και με τις εικόνες των τελευταίων 24ωρων όπου καλύφθηκαν διαφημίσεις στους δρόμους της Καμπούλ οι οποίες απεικόνιζαν γυναίκες χωρίς να φορούν μαντίλα.

«Η γυναίκα, παρουσιάστριά μας, παίρνει συνέντευξη από ένα μέλος της ομάδας των ΜΜΕ των Ταλιμπάν ζωντανά στο στούντιό μας», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής ειδήσεων του Τολό, Μιράκα Πόπαλ.



Κλείσιμο
Ο ίδιος δημοσίευσε λίγο αργότερα δύο στιγμιότυπα με γυναίκες ρεπόρτερ να καλύπτουν live όλες τις εξελίξεις από το κέντρο της Καμπούλ.



Ο Matthieu Aikins, δημοσιογράφος που έχει κάνει εκτενή ρεπορτάζ για το Αφγανιστάν, περιέγραψε τη συνέντευξη ως «αξιόλογη, ιστορική, συγκινητική». Ωστόσο, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ειρηνευτικών συνομιλιών στη Ντόχα, οι Ταλιμπάν είχαν δώσει πρόσβαση σε γυναίκες δημοσιογράφους από το Αφγανιστάν και άλλες χώρες.




Οι ηγέτες των Ταλιμπάν επιχειρούν να αλλάξουν την εικόνα που έχει ο κόσμος για αυτούς. Είναι μια από τις βασικές παραμέτρους για τη διεθνή αναγνώριση του καθεστώτος τους. Την ίδια ώρα κυκλοφορούν φήμες ότι οι Ταλιμπάν έχουν ήδη φτιάξει λίστες θανάτου με τα ονόματα συνεργατών των Αμερικανών και άλλων Νατοϊκών.


Ειδήσεις σήμερα: 

Άνοιξε η πλατφόρμα για την εφάπαξ ενίσχυση 718,65 ευρώ στους πυρόπληκτους εργαζόμενους

Ενισχυτική δόση εμβολίου: Πόσο αναγκαία είναι - Πώς «δουλεύει» με τα αντισώματα και πώς μπορεί ν' αλλάξει τον εμβολιαστικό κύκλο

Οι πρώτες Αφγανές γυναίκες που πήραν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες μιλούν για τη βία των Ταλιμπάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης