Ντόχα: Συνάντηση αμερικανικών δυνάμεων στην Καμπούλ με εκπροσώπους των Ταλιμπάν

Ντόχα: Συνάντηση αμερικανικών δυνάμεων στην Καμπούλ με εκπροσώπους των Ταλιμπάν

Αναμένονται δηλώσεις Μπάιντεν - Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας να «χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο που έχει στη διάθεσή του για να καταπνίξει την παγκόσμια τρομοκρατική απειλή στο Αφγανιστάν»

σερτξηε
Ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην Καμπούλ, στρατηγός Κένεθ Μακένζι, συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ταλιμπάν χθες στην Ντόχα, προκειμένου να τους ζητήσει να μην επιτεθούν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός του Πενταγώνου.

«Επιβεβαιώνω» τις πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη συνάντηση στην Ντόχα, είπε ο αξιωματικός, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με ενδεχόμενες δεσμεύσεις που αναλήφθησαν από τους Ταλιμπάν.

Γκουτέρες: Με κάθε εργαλείο να καταπνίξουμε την παγκόσμια τρομοκρατική απειλή

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, απηύθυνε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας να «χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο που έχει στη διάθεσή του για να καταπνίξει την παγκόσμια τρομοκρατική απειλή στο Αφγανιστάν» και να εγγυηθεί ότι τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα θα γίνονται σεβαστά».

«Λαμβάνουμε ανατριχιαστικές πληροφορίες για σοβαρούς περιορισμούς στα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρη τη χώρα. Ανησυχώ ιδιαιτέρως για τις αναφορές περί αυξανόμενων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον γυναικών και κοριτσιών στο Αφγανιστάν», είπε ενώπιον του 15μελούς συμβουλίου.

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τον λαό του Αφγανιστάν», υπογράμμισε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν ενόπλους Ταλιμπάν στην περίμετρο του αεροδρομίου

Νέα κρίση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, από όπου εκατοντάδες Αφγανοί επιχειρούν να διαφύγουν στο εξωτερικό, με τα αεροπλάνα που μεταφέρουν τις διπλωματικές αποστολές των δυτικών κρατών.

Κλείσιμο
Σε ανάρτηση της Wall Street Journal, πριν από λίγο, αναφέρεται ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυν.άμεις πυροβόλησαν εναντίον «τουλάχιστον δύο» δύο ενόπλων, οι οποίοι επιχείρησαν να πλησιάσουν την περίμετρο του αεροδρομίου και τους σκότωσαν.

Με τις συνθήκες που επικρατούν, παραμένει άγνωστο αν επρόκειτο για τυχαίο περιστατικό με άνδρες των Ταλιμπάν οι οποίοι περιπολούν πλέον σε όλη την Καμπούλ, ή αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο με στόχο την κατάληψη του αεροδρομίου.

Ειδήσεις σήμερα

Ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο έπαθε ο Νίκος Χαρδαλιάς - Του τοποθετήθηκαν δύο στεντ

Κορωνοϊός: Στα 2.218 τα κρούσματα - 13 νεκροί, 250 οι διασωληνωμένοι

Στις αυλές σπιτιών η φωτιά στην Κερατέα – Μάχη να μην περάσει στον Εθνικό Δρυμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης