Τουρκία: Τουλάχιστον 9 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες - Ένας ακόμη αγνοείται

Τουρκία: Τουλάχιστον 9 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες - Ένας ακόμη αγνοείται

Εγκατέλειψαν τις οικίες τους περισσότεροι από 900 άνθρωποι στις πληγείσες περιοχές - Κατέρρευσαν γέφυρες, δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους

24572554
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που σαρώνουν τη βόρεια Τουρκία, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.

«Εννέα συμπολίτες μας πέθαναν εξαιτίας των πλημμυρών στην επαρχία Κασταμονή. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπίσουμε ένα αγνοούμενο άτομο», ανέφερε η κυβερνητική υπηρεσία αρμόδια για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (AFAD) σε ένα δελτίο τύπου.



Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για πέντε νεκρούς.

Οι πλημμύρες, οι οποίες έχουν πλήξει κυρίως τις επαρχίες Κασταμονή, Μπαρτίν και Σινώπη, στη Μαύρη Θάλασσα, προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Κλείσιμο


Περισσότεροι από 900 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές στις τρεις επαρχίες, ορισμένοι με τη βοήθεια ελικοπτέρων και περίπου 550 φιλοξενούνται σε φοιτητικές εστίες, ανέφερε η AFAD.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από την κακοκαιρία υπέστη ζημιές το δίκτυο ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα περισσότερα από 170 χωριά να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Τέσσερις γέφυρες κατέρρευσαν και πολλές άλλες υπέστησαν ζημιές, προκαλώντας το κλείσιμο δρόμων.



Η στάθμη των υδάτων ανήλθε σε ύψος τεσσάρων μέτρων σε ορισμένες πόλεις χθες, σύμφωνα με τις αρχές και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, που παρέσυραν στο πέρασμά τους αυτοκίνητα και πινακίδες σήμανσης.

«Πρόκειται για μια καταστροφή που δεν έχουμε ξαναζήσει παρόμοια ίσως εδώ και 50 ή 100 χρόνια. Έχουμε καταγράψει ανά περιοχές ρεκόρ βροχόπτωσης», δήλωσε χθες ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί.

Περισσότεροι από 1.000 διασώστες κινητοποιήθηκαν σήμερα για να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες, σύμφωνα με την AFAD.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης