ΗΠΑ: O FDA ετοιμάζεται να δώσει έγκριση και για 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

ΗΠΑ: O FDA ετοιμάζεται να δώσει έγκριση και για 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Οι γιατροί λένε ότι παρά τον εμβολιασμό τους όλο και περισσότεροι ασθενείς εξακολουθούν να είναι ευάλωτοι στον κορωνοϊό, διότι μπορεί να μην έχουν αποτελεσματική ανοσολογική αντίδραση στα εμβόλια

vaccination_fda
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ είναι έτοιμη να τροποποιήσει σήμερα τις άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα εμβόλια Pfizer και Moderna για την Covid-19 για να επιτρέψει σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα να λάβουν μια τρίτη δόση.

Η απόφαση πάρθηκε τον Ιούλιο μετά από συνεδρίαση ομάδας συμβούλων στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , η οποία αιτήθηκε επιπλέον δόσεις για ανοσοκατεσταλμένους ενήλικες. (το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ανεπαρκής, με αποτέλεσμα η ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμήσει παθογόνα μικρόβια, παράσιτα και ιούς να είναι περιορισμένη ή εντελώς απούσα)

Οι γιατροί λένε ότι παρά τον εμβολιασμό τους όλο και περισσότεροι ασθενείς εξακολουθούν να είναι ευάλωτοι στον κορωνοϊό, διότι μπορεί να μην έχουν αποτελεσματική ανοσολογική αντίδραση στα εμβόλια.

Περίπου το 2,7% των ενηλίκων στις ΗΠΑ είναι ανοσοκατεσταλμένοι, μια ομάδα που περιλαμβάνει άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία καρκίνου, μεταμόσχευσης οργάνων ή νοσούν με HIV, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Τον Ιούλιο, το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα που πρόσφερε ενισχυτικές δόσεις για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και ηλικιωμένους.

Η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να προσφέρουν τρίτες δόσεις από τον Σεπτέμβριο.

Κλείσιμο
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε ένα μορατόριουμ στις αναμνηστικές δόσεις έως τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον για να επιτρέψει στις φτωχότερες χώρες να έχουν πρόσβαση σε δόσεις.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ασπρόπυργος: Φωτιά σε εξέλιξη στον Λάκκο Κυρίλλου σε βιομηχανική περιοχή - Ενισχύονται οι δυνάμεις

Αγρίεψε ο καιρός: Μετά τον καύσωνα και τις φωτιές «χτύπησαν» καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνοί και δυνατοί άνεμοι

Ρωσία: Ελικόπτερο που μετέφερε τουρίστες συνετρίβη στην Καμτσάτκα - 8 επιβαίνοντες νεκροί και 8 διασωθέντες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης