Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί Ουάσινγκτον, Σεούλ: «Θα πληρώσουν ακριβό τίμημα για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις»

Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί Ουάσινγκτον, Σεούλ: «Θα πληρώσουν ακριβό τίμημα για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις»

Η Κιμ Γιο Τζονγκ, «δεξί χέρι» του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, κατηγορεί τις ΗΠΑ για «υποκρισία» και χαρακτηρίζει «πρόβα πολέμου» κατά της Βόρειας Κορέας τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των ΗΠΑ με τη Νότιο Κορέα

kim-jong-un-aderfi-arthro
Η δυναμική αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν καταδίκασε τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με τη Νότιο Κορέα και χαρακτήρισε το γεγονός ως «μια ανεπιθύμητη ενέργεια αυτοκαταστροφής για την οποία το τίμημα θα είναι ακριβό». Η ίδια, προειδοποίησε Ουάσινγκτον και Σεούλ πως η Πιονγκγιάνγκ θα αυξήσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό της και το πυρηνικό της οπλοστάσιο ως απάντηση στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των δύο συμμάχων, που ξεκίνησαν την Τρίτη μέσω προσομοιωτή και αναμένεται να συνεχιστούν κανονικά την προσεχή εβδομάδα.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ, «δεξί χέρι» του κληρονομικού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, η οποία τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και περισσότερο στην πολιτική σκηνή της απομονωμένης χώρας, άσκησε δριμεία κριτική για τις ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των δύο συμμάχων στην κορεατική χερσόνησο, μέσω ανακοίνωσης, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του καθεστώτος (KCNA).

Στην ανακοίνωση η μικρότερη αμφιθαλής αδελφή του «κληρονομικού» ηγέτη τονίζει πως οι στρατιωτικές ασκήσεις αποδεικνύουν ότι «το κάλεσμα των ΗΠΑ για διπλωματικό διάλογο άνευ όρων με τη Βόρεια Κορέα ήταν υποκρισία, που είχε σκοπό να καλύψει την αληθινή πρόθεση της Αμερικής για επέμβαση στη Βόρεια Κορέα».

«Αυτά είναι (τα στρατιωτικά γυμνάσια) η πιο ζωντανή απόδειξη της εχθρικής πολιτικής των ΗΠΑ προς τη Βόρεια Κορέα, που έχουν σχέδιο να καταπνίξουν το κράτος μας δια της βίας και μια ανεπιθύμητη ενέργεια αυτοκαταστροφής για την οποία θα πληρώσουν ακριβό τίμημα, καθώς αυτοί απειλούν την ασφάλεια του λαού μας και περαιτέρω θέτουν σε κίνδυνο την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η ανακοίνωση έχει την έγκριση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Στην ίδια ανακοίνωση, η Κιμ Γιο Τζονγκ χαρακτηρίζει «ύπουλη» την συμπεριφορά των Αρχών της Νοτίου Κορέας και καλεί τις ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την κορεατική χερσόνησο.

«Για να αποκατασταθεί η ειρήνη στην χερσόνησο, είναι επιτακτική ανάγκη οι ΗΠΑ να αποσύρουν τα εχθρικά στρατεύματά τους και τον πολεμικό εξοπλισμό που έχουν αναπτύξει στη Νότιο Κορέα», αναφέρει η Κιμ Γιο Τζονγκ. Στο σχετικό κείμενο δεν παραλείπεται η διευκρίνηση πως η ανακοίνωση εκδίδεται «κατόπιν έγκρισης». Όπως εκτιμά το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νοτίου Κορέας (Yonhap News Agency), αυτό σημαίνει πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει δώσει την άδεια για την έκδοση της ανακοίνωσης.

Πάντως, παρά την οργισμένη ανακοίνωση της Κιμ Γιο Τζονγκ, οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ, που πρόσφατα επαναλειτούργησαν, είναι ακόμα ανοιχτοί και σε κανονική λειτουργία, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στη Νότιο Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα εδώ και καιρό χαρακτηρίζει σαν «πρόβα στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα» τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ουάσινγκτον και Σεούλ και καλεί τις ΗΠΑ να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από την κορεατική χερσόνησο.

Στις αρχές Αυγούστου η Κιμ Γιο Τζονγκ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία τόνιζε πως οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των δύο συμμάχων αναμένεται να επηρεάσουν τις σχέσεις της Πιονγκγιάνγκ με τη Σεούλ και είναι στο χέρι των ΗΠΑ και της Νοτίου Κορέας να επιλέξουν μεταξύ «απελπισίας» και «ελπίδας».

Η Σεούλ έχει απαντήσει πως οι ασκήσεις είναι αμιγώς αμυντικού χαρακτήρα και πρόκειται να διεξαχθούν τμηματικά μέσω προσομοιωτών χωρίς εξωτερικά γυμνάσια. Η Κιμ Γιο Τζονγκ δεν αποδέχθηκε την απάντηση της γείτονος χώρας και τόνισε ότι «όποιος κι αν είναι ο τρόπος διεξαγωγής των στρατιωτικών ασκήσεων, πρόκειται για επιθετικής φύσεως γυμνάσια, που αποτελούν πρόβα πολέμου και προκαταρκτική άσκηση για πυρηνικό πόλεμο, ώστε να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες και να θέσουν σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για να μας επιτεθούν».

Ειδήσεις σήμερα:

Σέρρες: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκότωσε τον 20χρονο φίλο του στην πλατεία του χωριού

Φωτιές: Η απάντηση Χαρδαλιά στον Τσίπρα για τα «κλειστά κινητά» και την έλλειψη ενημέρωσης

Ο Νεϊμάρ καλωσόρισε τον Μέσι στην Παρί στο Instagram: «Ξανά μαζί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης