Kιμ Γιονγκ Ουν: Νέα σενάρια για την υγεία του πυροδοτεί σκούρο σημάδι στο κεφάλι του

Kιμ Γιονγκ Ουν: Νέα σενάρια για την υγεία του πυροδοτεί σκούρο σημάδι στο κεφάλι του

Ένα σκούρο σημάδι στο κεφάλι του «κληρονομικού» ηγέτη της Βόρειας Κορέας και η μετέπειτα κάλυψή του με επίδεσμο, γεννά εκ νέου ερωτήματα για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν - Η προειδοποίηση της αδελφής του για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νοτίου Κορέας

κιμ
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την κατάσταση της υγείας του «Ανώτατου» ηγέτη της Βόρειας Κορέας καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε πρόσφατα σε στρατιωτική εκδήλωση με ένα σκούρο σημάδι, που έμοιαζε με μώλωπα, στην πίσω δεξιά πλευρά του κεφαλιού ενώ σε δεύτερη εκδήλωση για τους βετεράνους του στρατού το σημάδι είχε καλυφθεί με επίδεσμο.

Από τις 24 έως τις 27 Ιουλίου ο «κληρονομικός» ηγέτης της δυναστείας των Κιμ παρακολούθησε στρατιωτική εκδήλωση ενώ από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση για τους βετεράνους του στρατού. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βορείου Κορέας (KCNA) έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τις δύο εκδηλώσεις, όπου ο Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτός από φανερά αδυνατισμένος, εμφανίστηκε με παράξενο σκούρο σημάδι στην πίσω δεξιά πλευρά του κεφαλιού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα NKnews.org, που έχει την έδρα της στη Σεούλ, το σημάδι στο κεφάλι του Κιμ είναι πρόσφατο, αφού στις 29 Ιουνίου, που συμμετείχε σε συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος των Εργατών το σημάδι δεν υπήρχε ενώ στις 11 Ιουλίου, αν και ο Κιμ παρέστη σε μουσική εκδήλωση, οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα δεν έδειχναν το πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Πριν από τις δύο δημόσιες εμφανίσεις του ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή επί δύο εβδομάδες. Εικάζεται πως έκανε διακοπές στο παραθαλάσσιο θέρετρο Ουονσάν, όπου διαθέτει πολυτελή βίλα και δύο πολυτελή σκάφη, όπως αποκαλύπτουν οι δορυφορικές εικόνες από την πλατφόρμα Planet Labs.

Το τελευταίο μυστήριο με την υγεία του 37χρονου ισχυρού ηγέτη της Βόρειας Κορέας έρχεται να προστεθεί στην ανησυχία των πολιτών της Πιονγκγιάνγκ για το απότομο χάσιμο κιλών του Κιμ Γιονγκ Ουν. Τον Μάιο πολίτης στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση σχεδόν κλαίγοντας και δήλωσε πως ο λαός ανησυχεί για την αδύνατη εικόνα του ηγέτη του. Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίζεται δημόσια με ένα μυστηριώδες σκούρο σημάδι, που γεννά ανησυχία για την υγεία του.

Κατά την πρώτη του δημόσια εμφάνιση τον Μάιο του 2020, μετά από παρατεταμένη εξαφάνιση μηνών και φήμες πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του, ο Κιμ εμφανίστηκε με ένα μυστηριώδες σκούρο σημάδι στον δεξιό βραχίονα. Επιστήμονες στον χώρο της Υγείας είχαν τότε υποστηρίξει πως το σημάδι, ενδεχομένως, να σχετίζεται με καρδιολογικά προβλήματα.

Κλείσιμο
Τον Ιούνιο του 2021 ο Κιμ εμφανίστηκε σε εκδήλωση του κόμματος με σπασμένο δάχτυλο, τον Ιούνιο του 2019 είχε εμφανιστεί σε δημόσια εκδήλωση με επίδεσμο σε ένα από τα δάχτυλά του ενώ τον Νοέμβριο του 2015 είχε εμφανιστεί με επίδεσμο στον αριστερό καρπό. Το 2014 ο Κιμ Γιονγκ Ουν απήχε για 40 μέρες από τα καθήκοντά του και όταν επέστρεψε στη δημόσια σκηνή περπατούσε με τη βοήθεια μπαστουνιού.

Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ουάσινγκτον και Σεούλ

Στο μεταξύ, η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, η δυναμική Κιμ Γιο Τζονγκ, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση την Κυριακή στην οποία τονίζει πως οι ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται κάθε καλοκαίρι από τις ΗΠΑ και τη Νότιο Κορέα θα επισκιάσουν το μέλλον των σχέσεων της Σεούλ με την Πιονγκγιάνγκ.

«Θεωρώ πως αυτό (οι κοινές ασκήσεις) είναι ένα ανεπιθύμητο μήνυμα, που υποσκάπτει σοβαρά την επιθυμία των δύο ηγετών του Βορρά και του Νότου να δουν να γίνεται ένα βήμα προς την αποκατάσταση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και το οποίο στο μέλλον θα επισκιάσει την εξέλιξη των σχέσεων Βορρά και Νότου», ανέφερε στην ανακοίνωση της η αδελφή του Κιμ.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ τα τρία τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε «δεξί χέρι» του αδελφού της και όταν εκείνος είχε «εξαφανιστεί» από το πολιτικό προσκήνιο την άνοιξη του 2020, η αδελφή του παρουσιαζόταν ως η επικρατέστερη διάδοχός του, αφού τα τρία τέκνα του είναι ανήλικα. Στα τέλη Ιουλίου η Νότια και η Βόρεια Κορέα αποκατέστησαν τους μεταξύ τους διαύλους επικοινωνίας. Το KCNA χαρακτήρισε την αποκατάσταση των ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας μεταξύ Βορρά και Νότου «ως ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την προώθηση της συμφιλίωσης».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης