Βρετανία: Σε ετοιμότητα ο στρατός για να γεμίσει τα ράφια σε σούπερ μάρκετ

Βρετανία: Σε ετοιμότητα ο στρατός για να γεμίσει τα ράφια σε σούπερ μάρκετ

Τεράστιο πρόβλημα έλλειψης οδηγών φορτηγών αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση – Για να γεμίσει τα ράφια στα σούπερ μάρκετ αναμένεται ότι θα υποβάλλει επίσημο αίτημα για άμεση βοήθεια στον στρατό

koronoios_london_saintsburys
Σε επιφυλακή βρίσκεται ο βρετανικός στρατός που φαίνεται ότι θα κληθεί από την κυβέρνηση να γεμίσει τα ράφια των σούπερ μάρκετ, μετά το έντονο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Περίπου 2.000 οδηγοί του Royal Logistics Corps αναφέρθηκε ότι έχουν λάβει πέντε ημέρες προθεσμία για να βοηθήσουν στη διανομή του φαγητού και άλλων απαραίτητων προμηθειών.

Η κυβέρνηση αναμένεται ότι θα υποβάλλει επίσημο αίτημα για άμεση βοήθεια από τον στρατό. Ήδη, η Ένωση Οδικών Μεταφορών είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει έλλειψη περίπου 100.000 οδηγών φορτηγών στη Βρετανία, δυσχεραίνοντας τις παραδόσεις προϊόντων από τις αποθήκες στα σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες οδηγοί περιμένουν να διενεργηθούν εξετάσεις για να πάρουν την απαιτούμενη άδεια, εξαιτίας των καθυστερήσεων που προκάλεσε το lockdown, ενώ πάρα πολλοί έχουν εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit. Το πρόβλημα κορυφώθηκε και το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας, αφού πολλοί οδηγοί κλήθηκαν να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Σύμφωνα με τη Sun, τα μηνύματα θα σταθούν σε προσωπικό του στρατού που διαθέτει την απαιτούμενη άδεια οδήγησης φορτηγού. Οι στρατιώτες θα μένουν σε ξενοδοχεία, εφόσον χρειαστεί και θα εργάζονται παρατεταμένα ωράρια για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. «Θα εμπλακούν στη διανομή φαγητού και στις μεταφορές άλλων αναγκαίων αγαθών και ιατρικών προμηθειών», είπε η πηγή.

Το περασμένο διάστημα η κυβέρνηση προσωρινά παρέτεινε το επιτρεπόμενο ωράριο για τους οδηγούς φορτηγών, για να κάνουν μεγαλύτερα ταξίδια, ωστόσο τελικά δεν ήταν αρκετό. Εκπρόσωποι των διανομέων έχουν ζητήσει την εμπλοκή του στρατού ήδη από τον Ιούνιο, σημειώνοντας ότι η κατάσταση οδηγήθηκε σε κρίση και καλούν την κυβέρνηση να δράσει πολύ γρήγορα.

Κλείσιμο
Επισήμως η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης στρατιωτικού προσωπικού, ωστόσο σύμφωνα με πηγή της Sun το υπουργείο Άμυνας βρίσκεται σε συζητήσεις για το ζήτημα. Ωστόσο, ορισμένοι εκτιμούν ότι αν και υπάρχει σοβαρή απειλή στη διατροφική αλυσίδα, υπάρχει τεράστια έλλειψη οδηγών φορτηγών και η κυβέρνηση παίρνει βραχυπρόθεσμα μέτρα για να το λύσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Εύβοια: Ζητούσαν εισιτήριο από τον κόσμο που έφευγε από την Αιδηψό

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος του σημαιοφόρου Φουντούλη στην τελετή λήξης

Λιμενικό: 349 άτομα απεγκλωβίστηκαν από το Πευκί Εύβοιας - Σε εξέλιξη νέα επιχείρηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης