Κίνα: Καλπάζουν οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
Ετήσια αύξηση 25,6% κατέγραψαν τα έσοδα των μεγαλύτερων εταιριών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο πρώτο εξάμηνο του 2021
Οι μεγαλύτερες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην Κίναείχαν έσοδα 695,1 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 107,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων) την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, με ετήσια αύξηση 25,6%, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής (MIIT).
Κατά την ίδια περίοδο, τα λειτουργικά έσοδα των εταιριών καταγράφηκαν στα 65,86 δισεκατομμύρια γουάν, με ετήσια αύξηση 27,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΜΙΙΤ.
Οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη στις μεγαλύτερες εταιρίες του τομέα προσφοράς υπηρεσιών του διαδικτύου κατά την ίδια περίοδο, κατέγραψαν ετήσια αύξηση 13,9%.
Το ποσοστό ανάπτυξης ήταν κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το επίπεδο ανάπτυξης του 2020.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας