ΗΠΑ: Παρατάθηκε για 60 ημέρες η απαγόρευση των εξώσεων ενοικιαστών λόγω «κορωνο-οφειλών»

ΗΠΑ: Παρατάθηκε για 60 ημέρες η απαγόρευση των εξώσεων ενοικιαστών λόγω «κορωνο-οφειλών»

Η εντολή αυτή των CDC θα εκπνεύσει την 3η Οκτωβρίου -  Κάπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά οφείλουν ενοίκια ύψους άνω των 20 δισεκ. δολαρίων

covid_eviction
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ο κυριότερος ομοσπονδιακός οργανισμός δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, αποφάσισε να παραταθεί για εξήντα ημέρες η απαγόρευση των εξώσεων ενοικιαστών λόγω ανεξόφλητων οφειλών τους επειδή πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η εντολή αυτή των CDC θα εκπνεύσει την 3η Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «εξαίρει» τον οργανισμό για την απόφαση αυτή, που αφορά πρακτικά το 90% των ΗΠΑ.

«Εξαίρω τα CDC διότι επέβαλαν μορατόριουμ των εξώσεων που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού», ανέφερε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο κ. Σούμερ. «Το να χάνει κανείς το σπίτι του χωρίς να φταίει είναι συγκλονιστικό και είναι ντροπή το ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο δεν κούνησαν ούτε δαχτυλάκι για να συμβάλλουν να αποτραπεί αυτό», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος στο Κογκρέσο.

Κάπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά οφείλουν ενοίκια ύψους άνω των 20 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Τον Σεπτέμβριο του 2020 τα CDC παρέτειναν με εντολή τους το μορατόριουμ τις εξώσεις, αφού έληξε το προηγούμενο που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο. Τον Ιούνιο τα CDC παρέτειναν για άλλον έναν μήνα την απαγόρευση. Η ισχύς της απόφασης αυτής εξέπνευσε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Η παράταση του μορατόριουμ αναμένεται να δώσει το χρονικό περιθώριο προκειμένου να διανεμηθούν 46,5 δισεκ. δολάρια που έχει ήδη αποφασίσει το Κογκρέσο να διανεμηθούν στους ενοικιαστές. Ως χθες είχαν διατεθεί περίπου 3 δισεκ. δολάρια από αυτά κεφάλαια.


Ειδήσεις σήμερα:

Σκέπασε τον ουρανό της Αθήνας ο καπνός από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που πυροσβέστες μπαίνουν στο μέτωπο της φωτιάς


Νύχτα εφιάλτης σε Βαρυμπόμπη, Τατόι, Θρακομακεδόνες: Μάχη να μην φτάσει το μέτωπο στο Κρυονέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης