Ιταλία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των «αμφισβητιών του εμβολίου» - Μικρή συμμετοχή στις περισσότερες πόλεις

Ιταλία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των «αμφισβητιών του εμβολίου» - Μικρή συμμετοχή στις περισσότερες πόλεις

Μαζική ήταν μόνο η κινητοποίηση στη Ρώμη - Δεν στήριξε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι

italy_protest_covid
Στην ιταλική πρωτεύουσα και σε άλλες έντεκα πόλεις της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκαν απόψε πορείες και κινητοποιήσεις κατά του «πράσινου πιστοποιητικού» και για την «ελευθερία επιλογής» σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορωνοϊού.

Στο Μιλάνο, στο Παλέρμο της Σικελίας, στο Τορίνο και στην Μπολόνια η συμμετοχή των πολιτών ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη.

Στην Ρώμη, χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν και πάλι στην κεντρική Πλατεία του Λαού, με δάδες στο χέρι. Στην κινητοποίηση έδωσαν το παρών και επτά, συνολικά, βουλευτές και ευρωβουλευτές της Λέγκα, ενώ δεν στήριξε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο γραμματέας του κόμματος, Ματέο Σαλβίνι.



«Δεν αυτοχαρακτηριζόμαστε αντιεμβολιαστές, αλλά θέλουμε να μπορούμε να επιλέγουμε ελεύθερα αν επιθυμούμε να εμβολιαστούμε ή να υποβληθούμε στις διάφορες θεραπείες», είπαν οι οργανωτές.

Κλείσιμο
Παράλληλα, ακούστηκαν συνθήματα κατά του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι και της υιοθέτησης του «πράσινου πάσου», το οποίο από τις 6 Αυγούστου θα είναι αναγκαίο για πρόσβαση σε πολλούς ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.

Τα μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι, σε αντίθεση με τις κινητοποιήσεις του περασμένου Σαββάτου και με την χθεσινή, σήμερα το βράδυ δεν προκύπτει να παρείσδυσαν στην διαδήλωση, μέλη ιταλικών νεοφασιστικών οργανώσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Πέτρος Φιλιππίδης: Πέρασε το κατώφλι των φυλακών της Τρίπολης

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα - Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια στο Σούλι - Δείτε βίντεο

Ζάκυνθος: Παρ' ολίγον σύρραξη σε πανηγύρι - Πήγαν να πιαστούν στα χέρια γιατί ο ιερέας κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης