Ταϊλάνδη: «Συμμορίες» μαϊμούδων... λύνουν τις διαφορές τους στο κέντρο της πόλης - Δείτε βίντεο

Ταϊλάνδη: «Συμμορίες» μαϊμούδων... λύνουν τις διαφορές τους στο κέντρο της πόλης - Δείτε βίντεο

Άρχισαν να «τσακώνονται» μπροστά στα μάτια των σοκαρισμένων οδηγών, θυμίζοντας σκηνή από την ταινία φαντασίας ο «Πλανήτης των Πιθήκων»

monkeys1
Ένα ασυνήθιστο περιστατικό βίωσαν οι κάτοικοι της πόλης Λοπ Μπουρί στην Ταϊλάνδη, όταν εκατοντάδες μαϊμούδες συγκεντρώθηκαν για σε κεντρικό δρόμο για να... λύσουν τις διαφορές τους.

Οι άγριοι πίθηκοι είχαν σχηματίσει δυο αντίπαλες ομάδες και άρχισαν να «τσακώνονται» μπροστά στα μάτια των σοκαρισμένων οδηγών, θυμίζοντας σκηνή από την ταινία φαντασίας ο «Πλανήτης των Πιθήκων».



Σύμφωνα με τους κατοίκους της συγκεκριμένης πόλης, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με τις μαϊμούδες για τις οποίες διοργανώνουν και ετήσιο φεστιβάλ γνωστό και ως "Μπουφές της Μαϊμούς", ο λόγος της διαμάχης ήταν η τροφή.

Οι πίθηκοι συνήθως τρέφονται καλά από τους επισκέπτες αλλά τα μέτρα της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει σε έλλειψη τροφής για τα ζώα στην πόλη της κεντρικής Ταϊλάνδης.

Κλείσιμο
μαιμ1


Όπως φαίνεται στο βίντεο οι δυο αντίπαλες «μαϊμουδο-συμμορίες» συγκούονται στην πολυσύχναστη διασταύρωση, την ώρα που τρομοκρατημένοι οδηγοί περίμενουν στα αυτοκίνητά τους για περισσότερο από τέσσερα λεπτά.

Huge Gang Of Rival Wild Monkeys Fight And Blocks Road In Front Of Shocked Drivers


Η μια από τις συμμορίες πιστεύεται ότι έχει ως έδρα τους χώρους ενός αρχαίου ναού - ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο όπου οι ντόπιοι τις ταΐζουν - ενώ η άλλη προέρχεται από έναν εγκαταλελειμμένο κινηματογράφο.

Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει προγράμματα μαζικής στείρωσης προκειμένου να ελέγξουν τον αριθμό των πιθήκων, όμως η πανδημία τους χάλασε τα σχέδια.

μαιμ2


Σύμφωνα με τον κτηνίατρο Supakarn Kaewchot: «Οι πίθηκοι έχουν συνηθίσει να τρέφονται από τους τουρίστες, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό δεν έρχονται στην πόλη λόγω των μέτρων με αποτέλεσμα τα ζώα να έχουν γίνει πιο επιθετικά, «πολεμώντας» μέχρι και τους ανθρώπους για να επιβιώσουν. Εισβάλλουν σε κτίρια και αναγκάζουν τους ντόπιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Ειδήσεις σήμερα

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο βιασμός στο καμαρίνι του και οι επιθέσεις σε δύο νεαρές ηθοποιούς που τον έστειλαν στη φυλακή

Κορωνοϊός: Συναγερμός μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων - Ποιες πόλεις και νησιά πλησιάζουν στο «κόκκινο»

Έμα Κόβατς και Τζένιφερ Λόπεζ: Απολαμβάνουν το καλοκαίρι πάνω σε πολυτελή σκάφη - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης