Έξαλλοι οι Βρετανοί επιχειρηματίες με τον Τζόνσον: «Ημέρα Ελευθερίας»... με 1, 8 εκατ. πολίτες σε καραντίνα

Έξαλλοι οι Βρετανοί επιχειρηματίες με τον Τζόνσον: «Ημέρα Ελευθερίας»... με 1, 8 εκατ. πολίτες σε καραντίνα

Τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν τεθεί σε καραντίνα μέσω της εφαρμογής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) που εντοπίζει όσους έχουν έρθει σε στενή επαφή με θετικό κρούσμα - Για σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό προειδοποιούν οι εργοδότες

000_9EZ2HB
Έξαλλοι είναι με τον Μπόρις Τζόνσον εργοδότες, επιχειρηματίες και πολλοί Βρετανοί καθώς από σήμερα ξεκινά η «Ημέρα Ελευθερίας» στη γηραιά αλβιώνα με την άρση των τελευταίων περιοριστικών μέτρων κατά της Covid, την ώρα που 1, 8 εκατομμύρια πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους.

Με βάση την εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) που ενημερώνει στο κινητό τηλέφωνο ότι, όσοι ήρθαν σε στενή επαφή με θετικό κρούσμα του κορωνοϊού, πρέπει να μείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό, επικεφαλής εταιρειών και επιχειρήσεων εκφράζουν την οργή τους με την συνέχιση τη λειτουργίας της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων «Daily Mail» και «Τhe Sun», ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για παύση της λειτουργίας της εφαρμογής του συστήματος (NHS) από επιχειρηματίες αλλά και βουλευτές την ώρα που και ο ίδιος έπεσε «θύμα» αυτής της εφαρμογής.

Αν και χθες προσπάθησε να εξαιρεθεί από την εφαρμογή, συμμετέχοντας όπως είπε σε πιλοτικό πρόγραμμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τελικά υποχώρησε και τέθηκε καραντίνα δέκα ημερών αφού ήρθε σε στενή επαφή με τον υπουργό Υγείας, Σαγίντ Τζαβίντ, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

«Είναι πολύ πιο σημαντικό να ακολουθούν όλοι τους ίδιους κανόνες. Γι 'αυτό θα απομονωθώ μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου», τόνισε ο Τζόνσον.

Χθες, στη γηραιά αλβιώνα, καταγράφηκαν 48.161 νέα κρούσματα Covid και 25 θάνατοι.
Κλείσιμο
Τα στοιχεία αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που υπάρχουν αναφορές ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαγράφουν την αμφιλεγόμενη εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS)

Πολλά κομμωτήρια, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητικές εγκαταστάσεις και καφετέριες υποστηρίζουν ότι δεν έχουν επαρκές προσωπικό ενώ η αλυσίδα καταστημάτων Marks & Spencer ανακοίνωσε ότι θα αναγκαστεί να μειώσει τις ώρες λειτουργίας της.

Σήμερα την «Ημέρα της Ελευθερίας» για τους Βρετανούς, ο Μπόρις Τζόνσον είναι απομονωμένος στην πρωθυπουργική κατοικία στο Τσέκερς και θα παραμείνει σε καραντίνα επί δέκα ημέρες αφότου ήρθε σε στενή επαφή με τον υπουργό Υγείας Σαγίντ Τζαβίντ που βρέθηκε θετικός στον ιό ενώ είχε εμβολιαστεί πλήρως.

Πολλοί Βρετανοί βουλευτές δέχονται έντονες πιέσεις από τα αφεντικά εταιρειών για αναστολή της λειτουργίας της εφαρμογής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) καθώς παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.

Προειδοποιούν μάλιστα ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση για την παύση της λειτουργίας της εφαρμογής , θα επιδεινώσει την κρίση σε εργατικό προσωπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο ή... σπίτι: Μόνο εμβολιασμένοι στα καταστήματα λιανικής από Σεπτέμβριο

NSO: Ποια είναι η ισραηλινή εταιρεία που φέρεται να διευκόλυνε την κατασκοπεία εις βάρος δημοσιογράφων

Η Αυστραλία απελαύνει ακροδεξιά Bρετανίδα σχολιάστρια - Ήταν σε καραντίνα και άνοιγε την πόρτα γυμνή και χωρίς μάσκα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης