Ο Γιούνκερ λύνει τον γρίφο για το μυστηριώδες τρέμουλο της Μέρκελ

Ο Γιούνκερ λύνει τον γρίφο για το μυστηριώδες τρέμουλο της Μέρκελ

Κατά τη διάρκεια επίσημων επισκέψεων, η εικόνα της Γερμανίδας καγκελαρίου να τρέμει, είχε σοκάρει τους συμπολίτες της – Ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν εξηγεί τι ακριβώς είχε συμβεί και μιλά γι' αυτήν με πολύ κολακευτικά λόγια

merkel_juncker1
Έντονη ανησυχία και σοκ είχε προκαλέσει το 2019 η Άνγκελα Μέρκελ, όταν την έπιασε ένα τρέμουλο, που κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει. Η πανίσχυρη Γερμανίδα καγκελάριος, κατά την τελετή επίσημης υποδοχής του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο προαύλιο της καγκελαρίας έσπασε και δημιούργησε ρωγμές στην άκαμπτη εικόνα της.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του γερμανικού ύμνου, η Μέρκελ άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα, ενώ το σώμα της φαινόταν να δονείται από τους ώμους και κάτω. Η ίδια έδειχνε να μην μπορεί να το ελέγξει, σφίγγοντας τα χείλη της. Μετά, άφησε τα χέρια της να πέσουν.

Меркель затряслась на встрече с Зеленским


Η εικόνα επαναλήφθηκε και σε άλλες περιπτώσεις. Για δεύτερη φορά, η Μέρκελ στεκόταν δίπλα στον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Γερμανίας. Το τρέμουλό της προκάλεσε νέα ανησυχία, δίνοντας τροφή για σχόλια. Ωστόσο η καγκελαρία διαβεβαίωνε ότι είναι καλά στην υγεία της. Το επόμενο διάστημα, για λόγους προφύλαξης, και αποφυγής σχολίων, η καγκελάριος άκουγε τον εθνικό ύμνο καθιστή. 

Η Μέρκελ εμφανίστηκε πάλι να τρέμει!
Κλείσιμο

Η εικόνα επαναλήφθηκε και κατά τη συνάντησή της με τον Φινλανδό πρωθυπουργό, με όλους να έχουν πάνω της καρφωμένα τα βλέμματά τους, ενώ οι συνεργάτες της διαβεβαίωναν ότι ακολουθούσε κανονικά το πρόγραμμά της. 


Angela Merkel opnieuw hevig trillend tijdens ceremonie - RTL NIEUWS


Τι συνέβη τελικά; Απάντηση στο αίνιγμα έδωσε μετά από χρόνια ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, με τον οποίο η Μέρκελ πορεύτηκε για πολλά χρόνια, είτε συμφωνώντας, είτε και διαφωνώντας.

Σε ντοκιμαντέρ του δικτύου RTL «Άνγκελα Μέρκελ: Η πορεία, τα μυστικά και το μέλλον της», ο Γιουνκέρ αποκαλύπτει τα όσα η ίδια εξομολογήθηκε. Η καγκελάριος θορυβήθηκε ιδιαίτερα μετά το δεύτερο τρέμουλο. «Φοβάμαι τώρα ότι αυτό θα συμβεί ξανά και ξανά» είπε στον Γιούνκερ. «Της ήταν πολύ ενοχλητικό να πρέπει να κάθεται για ένα ορισμένο διάστημα όταν υποδεχόταν επισκέπτες ξένων κρατών. Ο βασικός λόγος, ωστόσο, δεν ήταν ψυχολογικός ή διανοητικός, αλλά μάλλον μια λανθάνουσα υπερκόπωση. Αυτή η γυναίκα εργαζόταν 17 και 18 ώρες την ημέρα, ούτε και οι πιο έμπειροι άντρες δεν το αντέχουν αυτό», αποκάλυψε ο πολιτικός.

Διαπραγματεύεται για ώρες με πολύ λίγο ύπνο και γεμάτη ενέργεια

Η αντοχή της Μέρκελ είναι ιδιαίτερα γνωστή. Μπορεί με λίγο ύπνο να διαπραγματεύεται για πολλές ώρες. Με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, ικατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχε σκληρές συζητήσεις μέχρι αργά το βράδυ. Κάποτε είχε πει ότι ο οργανισμός της μπορεί να αποθηκεύσει ύπνο, όπως μια καμήλα μπορεί να αποθηκεύσει νερό.

«Την έχω ζήσει σε πολλές νυχτερινές διαπραγματεύσεις, ήταν γεμάτη ενέργεια. Πρέπει να το κατέχει αυτό κανείς στη διεθνή πολιτική, να μπορεί να παίρνει ένα σύντομο υπνάκο για έχει απόθεμα ενέργειας», είπε ο Γιουνκέρ.

Τι θα θυμάται ο Γιουνκέρ από την καγκελάριο Μέρκελ; «Μερικές φορές με παρηγορούσε όταν ήμουν στα όρια της απελπισίας. «Μου έλεγε: Ζαν Κλοντ, η δύναμη βρίσκεται στην ηρεμία».

Ειδήσεις σήμερα:

Μαγιορκίνης: Ηπιότερο το νέο κύμα πανδημίας - Δύσκολο αλλά όχι απίθανο να δούμε 10.000 - 15.000 κρούσματα ημερησίως


Στα 2.691 τα νέα κρούσματα – 123 οι διασωληνωμένοι, 14 νεκροί


Απίστευτο: Έσπασε η ρακέτα του Τσιτσιπά κατά τη διάρκεια ενός πόντου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης