Βρετανία: Χιλιάδες γιατροί και εμπειρογνώμονες καλούν την κυβέρνηση να «παγώσει» την άρση των περιοριστικών μέτρων

Βρετανία: Χιλιάδες γιατροί και εμπειρογνώμονες καλούν την κυβέρνηση να «παγώσει» την άρση των περιοριστικών μέτρων

Πρόκειται για «εγκληματικό» και «ανήθικο» σχέδιο προειδοποιούν οι ειδικοί στην ιατρική επιθεώρηση «Lancet» - Ανάμεσά τους και τέσσερα μέλη της επιτροπής Σοφών (Sage)

bretania
Τουλάχιστον 1.200 ειδικοί και γιατροί κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση Τζόνσον για την απόφασή της να άρει τα περιοριστικά μέτρα κατά της νόσου Covid την 19η Ιουλίου, «Ημέρα της Ελευθερίας».

Σε επιστολή τους που εστάλη τη Δευτέρα στην ιατρική επιθεώρηση «Lancet» προειδοποιούν ότι, το σχέδιο της κυβέρνησης του Λονδίνου είναι εγκληματικό και ανήθικο για την επίτευξη του τείχους ανοσίας εν μέσω πανδημίας.

Οι ημερήσιοι θάνατοι στη Βρετανία έφθασαν στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου τριμήνου- καταγράφονται 50 νεκροί ημερησίως- ενώ τα ημερήσια κρούσματα αυξήθηκαν κατά 25% σε μία εβδομάδα αγγίζοντας τις 36.660.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Κάλομ Σεμπλ υποστηρίζει ότι το χειμερινό κύμα θα είναι ένας συνδυασμός της νόσου Covid και άλλων ιών που πλήττουν το αναπνευστικό.

Ο ίδιος έσπευσε να τονίσει ότι τα περιοριστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της μάσκας, ενδέχεται να πρέπει να επιβληθούν εκ νέου στη χώρα αλλά και είναι απίθανο ένα ακόμη γενικό lockdown.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ότι στις 19 Ιουλίου οι Βρετανοί θα είναι πιο ελεύθεροι, εμπειρογνώμονες και γιατροί συνυπέγραψαν την επίμαχη επιστολή που επικρίνει δριμύτατα την «μη επιστημονική» απόφαση του Μπόρις Τζόνσον , εν μέσω των αυξανόμενων αριθμών κρουσμάτων της νόσου Covid και των αυξανόμενων θανάτων.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ανάμεσα στους επιστήμονες που έχουν υπογράψει την επιστολή που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Lancet», συγκαταλέγονται τέσσερις ειδικοί της «Επιτροπής Σοφών» που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Λονδίνου για την διαχείριση της νόσου Covid (SAGE).

Oι εμπειρογνώμονες υπογραμμίζουν στην επιστολή τους ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως εκατομμύρια ενήλικες προκειμένου η άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της νόσου Covid να γίνει με ασφάλεια.

Μεταξύ των επιστημόνων που έχουν βάλει την υπογραφή τους είναι ο πρώην επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος του Ντέιβιντ Κάμερον Σερ Ντέιβιντ Κινγκ, καθώς και η καθηγήτρια Κριστίνα Πέιτζελ, Μαθηματικός στο University College London και ανεξάρτητο μέλος της επιτροπής SAGE.

Αλλά, και από την πλευρά του, ο Δρ Ρίτσαρντ Χόρτον, αρχισυντάκτης της ιατρικής επιθεώρησης «Lancet», είπε ότι είναι σοκαρισμένος από τον αρχίατρο της Αγγλίας Κρις Γουίτι, εκ των υπευθύνων της διαχείρισης της επιδημίας Covid-19 ι και τον επικεφαλής επιστημονικό επιστημονικό σύμβουλο, Σερ Πάτρικ Βάλανς για το γεγονός δεν έχουν εκφράσει δημοσίως τις ανησυχίες τους για την «Ημέρα της Ελευθερίας».

Τα υπολογιστικά μοντέλα της Επιτροπής Σοφών στη Βρετανία δείχνουν ότι, με την απελευθέρωση των Βρετανών την 19η Ιουλίου, θα καταγράφονται ημερησίως από χίλιες έως 2 χιλιάδες νοσηλείες και 200 θάνατοι.

Υπάρχει όμως το χειρότερο σενάριο: οι ημερήσιες νοσηλείες να αγγίξουν τις 25 χιλιάδες και οι θάνατοι τις τρεις χιλιάδες.

Ο Δρ Χόρτον κατηγόρησε επίσης τον καθηγητή Γουίτι ότι εσκεμμένα προέβη σε παραπλανητική επιστημονική ενημέρωση των πολιτών».


Ειδήσεις σήμερα

Εστίαση: Αυτά είναι τα σήματα για τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων

Ηλιούπολη: Σοκάρει η κατάθεση της 19χρονης: Πάνω από 30 φορές τη βίασε ο πατέρας της

Τραβάνε το σχοινί οι Τούρκοι για τη Γαλατασαράι: Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης