«Κατακλυσμός» στο Μποβέ της βόρειας Γαλλίας - Αγνοείται ένας 17χρονος

«Κατακλυσμός» στο Μποβέ της βόρειας Γαλλίας - Αγνοείται ένας 17χρονος

Η καταιγίδα έπληξε την περιοχή τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη - Ο έφηβος έπεσε «ξαφνικά» στον ποταμό Τερέν, που διασχίζει την πόλη

bove_gallia
Μια «κατακλυσμιαία» καταιγίδα έπληξε τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη το Μποβέ, στη βόρεια Γαλλία, με αποτέλεσμα να αγνοείται η τύχη ενός 17χρονου που παρασύρθηκε από τα νερά ενός ποταμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, που έσπευσε στην περιοχή και παρακολουθεί τις έρευνες για τον εντοπισμό του, εμφανίστηκε απαισιόδοξος όσον αφορά την τύχη του μαθητή: «Φοβόμαστε το χειρότερο» είπε.

Ο έφηβος έπεσε «ξαφνικά» στον ποταμό Τερέν, έναν παραπόταμο του Ουάζ, που διασχίζει την πόλη, καθώς δεν αντιλήφθηκε ότι δεν περπατούσε πια στο πεζοδρόμιο, που είχε καλυφθεί από τα νερά, εξήγησε η εισαγγελέας του Μποβέ, Καρολίν Ταρό.

Inondations en France : un jeune de 17 ans porté disparu à Beauvais


Ο 17χρονος κατοικεί σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την πόλη. Το πρωί της Δευτέρας έδωσε προφορικές εξετάσεις για το απολυτήριο του λυκείου και κατόπιν πήγε να γιορτάσει με τους φίλους του. Πλάνα από κάμερες ασφαλείας δείχνουν μια ομάδα νέων να κάθονται στην όχθη του ποταμού, έχοντας τα πόδια τους μέσα στο νερό, γύρω στις 23.00 το βράδυ. Περίπου 15 λεπτά αργότερα, άλλη κάμερα «έπιασε» πέντε νεαρά παιδιά να τρέχουν και τον 17χρονο να χάνεται στο νερό.

Κλείσιμο


«Δύο νεαροί μπήκαν αμέσως στο ποτάμι προσπαθώντας να τον ανασύρουν, αλλά μάταια», πρόσθεσε η εισαγγελέας.

bove_2


Στις έρευνες μετέχουν 18 δύτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη με θερμικές κάμερες και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Η νυχτερινή καταιγίδα προκάλεσε εξάλλου σοβαρές ζημίες στην περιοχή. Συνολικά, η πυροσβεστική έλαβε 2.200 κλήσεις και επενέβη σε 845 περιπτώσεις. Μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν 41 χιλιοστά νερού, εκ των οποίων 16 χιλιοστά μέσα σε 10 λεπτά.

bove_3


Το νοσοκομείο της πόλης πλημμύρισε, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μια ψευδοροφή. Τα επείγοντα περιστατικά μεταφέρονται προσωρινά σε άλλη πόλη.

Από την καταιγίδα επλήγησαν και γειτονικές περιοχές και πόλης, όπως το κέντρο της Ρενς και η νότια Εσν, στην Καμπανία. Πάρκα και κήποι θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή. Το συνδικάτο των αμπελουργών ξεκίνησε ήδη την εκτίμηση των ζημιών στους αμπελώνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2021: Με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία πέφτει η «αυλαία» για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Προθεσμίες για πληρωμές και προγράμματα ανέργων - Όσα πρέπει να ξέρετε


Τηλεοπτικές μεταγραφές: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης