Κορωνοϊός: Η Ολλανδία επαναφέρει περιοριστικά μέτρα στη διασκέδαση

Κορωνοϊός: Η Ολλανδία επαναφέρει περιοριστικά μέτρα στη διασκέδαση

Τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν μεταξύ των μέτρων - Στοχευμένα μέτρα επαναφέρει η κυβέρνηση

ollandia_covid
Η ολλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα στα κλαμπ και τις ντισκοτέκ, τα μουσικά φεστιβάλ και τα εστιατόρια από σήμερα απέναντι στη εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19 μεταξύ των νέων, σύμφωνα με πληροφορίες των ολλανδικών μέσων ενημέρωσης.

Η Ολλανδία ήρε τα περισσότερα μέτρα του lockdown στις 26 Ιουνίου, καθώς τα κρούσματα μειώνοντας, ενώ περί τα δύο τρίτα του πληθυσμού είχα λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Ωστόσο, με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυκτερινά κλαμπ ανοικτά, τα νέα κρούσματα εκτοξεύθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τους τελευταίους μήνες. Περισσότερα από 5.400 κρούσματα ανακοινώθηκαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες, σε σύγκριση με κάτω των 1.000 μία εβδομάδα πριν.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση για την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων στις 18.00 σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Στοχευμένα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς σε νέους

Η Ολλανδία δεν αναμένεται να επιστρέψει σε εκτεταμένο lockdown, αλλά θα ληφθούν στοχευμένα μέτρα για να περιορισθεί η διασπορά του ιού ανάμεσα σε εφήβους και νεαρούς ενηλίκους.

Σύμφωνα με το δίκτυο RTL, τα καφέ και τα μπαρ θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους θα περιορισθούν στην συμμετοχή 1.000 ατόμων το πολύ, ενώ έως 500 άτομα θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Κλείσιμο
Περί τα τρία τέταρτα των νέων κρουσμάτων στην Ολλανδία αφορούν νέους και περισσότερο από το 50% αφορούν την παραλλαγή Δέλτα της Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Δύσκολα θα δοθεί παράταση - Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή τους

Μεγαλείο ψυχής από τον πατέρα της επτάχρονης: «Συγχωρώ τον οδηγό - Συγγνώμη που δεν μπορούμε να δωρίσουμε τα όργανα»

Οργισμένοι οι χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων για την απουσία φιλάθλων από τα γήπεδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης