Κορωνοϊός - Γαλλία: Η παραλλαγή Δέλτα αντιστοιχεί στο 40% των κρουσμάτων στη χώρα

Κορωνοϊός - Γαλλία: Η παραλλαγή Δέλτα αντιστοιχεί στο 40% των κρουσμάτων στη χώρα

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα ποσοστά μόλυνσης αυξήθηκαν σε 11 μητροπολιτικές περιοχές της Γαλλίας, κυρίως στο Παρίσι

068_AA_04072021_397322
Το πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα αντιστοιχεί τώρα στο περίπου 40% των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος προειδοποίησε επίσης ότι ένα τέταρτο κύμα της επιδημίας μπορεί να πλήξει σύντομα τη Γαλλία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τα ποσοστά μόλυνσης αυξήθηκαν σε 11 μητροπολιτικές περιοχές της Γαλλίας, κυρίως στο Παρίσι.

Ο Ατάλ ανακοίνωσε εξάλλου ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα διεξαχθεί υπουργικό συμβούλιο για να συζητηθεί η κατάσταση με την COVID-19 και ότι η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για το πώς να αντιμετωπίσει μια αναζωπύρωση των μολύνσεων.

Ερωτηθείς αν η Γαλλία μπορεί να χρειαστεί να επιβάλει εκ νέου περιορισμούς για την αναχαίτιση της COVID-19, ο Ατάλ απάντησε ότι ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος που έχει η χώρα στη διάθεσή της για να το αποφύγει αυτό.

Επίσης επανέλαβε ότι τα νέα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν έναν ενδεχόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Ειδήσεις σήμερα: 
Επίθεση με μαχαίρι στου Ζωγράφου: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας που ήταν μπροστά στο περιστατικό μαζί με το παιδί του

Από 19 Ιουλίου τέλος η καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που γυρνούν από Ελλάδα και άλλες «πορτοκαλί» χώρες

Βασίλης Τοκάκης: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επικοινωνιολόγος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης