ΕΕ - Φον ντερ Λάιεν: Καταδικάζει τον νόμο για απαγόρευση της ομοφυλοφιλίας στην Ουγγαρία

ΕΕ - Φον ντερ Λάιεν: Καταδικάζει τον νόμο για απαγόρευση της ομοφυλοφιλίας στην Ουγγαρία

Απειλεί με επιβολή οικονομικών κυρώσεων την Βουδαπέστη

oursoula-fon-der-laien
Ο αγώνας κατά των διακρίσεων αποτελεί μια «πολιτισμική μάχη» που η Ευρώπη οφείλει να δώσει, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον χαρακτηρίζοντας «σκάνδαλο» τον νόμο της κυβέρνησης Ορμπάν που εισάγει διακρίσεις κατά των μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και ο οποίος τίθεται σήμερα σε ισχύ στην Ουγγαρία.

«Είναι ένας κακός νόμος που ταυτίζει την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία. Αποτελεί σκάνδαλο σήμερα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Κλεμάν Μπον στο δίκτυο France 2, καταγγέλλοντας εκείνους που «θεωρούν ότι η εισαγωγή διακρίσεων, η ασέβεια προς την ισότητα των πλέον στοιχειωδών δικαιωμάτων είναι δυνατή».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απείλησε χθες την Βουδαπέστη με διαδικασία επί παραβάσει, αν δεν υπαναχωρήσει ως προς τον νόμο.

«Είναι μία πολιτισμική μάχη. Βλέπουμε δυστυχώς ότι τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται, το είδαμε και στην Γεωργία πριν από διαδήλωση ΛΟΑΤΚΙ την περασμένη εβδομάδα. Θεωρώ ότι υπάρχει μία σοβαρή παρεκτροπή στην Ευρώπη και πρέπει να ενισχύσουμε το οπλοστάσιό μας».

Ωστόσο, ο Γάλλος υπουργός θεωρεί ότι οι χώρες που εισάγουν καθεστώς διακρίσεων μέσω νομοθεσίας δεν πρέπει να αποκλεισθούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Οι κυβερνήσεις που το κάνουν αυτό δεν έχουν πλέον καμία δουλειά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά (...) δεν κάνω συμψηφισμούς. Υπάρχουν οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα στην Πολωνία, την Ουγγαρία (...) δεν θέλω να τους πούμε "η Ευρώπη δεν βρίσκεται στο πλευρό σας" (...) Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που συντάσσονται με τις ευρωπαϊκές αξίες, που πιστεύουν στην ισότητα και που υπολογίζουν σε μας για να επιβάλουμε τον σεβασμό των αξιών αυτών».

Η Βουδαπέστη κατήγγειλε χθες «την πρωτοφανή εκστρατεία» που διεξάγουν οι Βρυξέλλες εναντίον της.

Η διαδικασία επί παραβάσει για την παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου μπορεί να οδηγήσει σε προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

EURO 2020: Το Νησί…φλέγεται - Τρελοί πανηγυρισμοί σε όλη την Αγγλία για την πρόκριση στον τελικό

Μόσιαλος: Τα εμβόλια προστατεύουν επαρκώς από τη μετάλλαξη Δέλτα

Απολογία για νέα αδικήματα δίνει σήμερα ο Λιγνάδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης