Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Αυτό είναι το καλοκαιρινό παλάτι του - Έχει 300 δωμάτια

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Αυτό είναι το καλοκαιρινό παλάτι του - Έχει 300 δωμάτια

Σάλος στην Τουρκία - Βρίσκεται στη Μαρμαρίδα απέναντι από τη Ρόδο

arthrou-erdogan-palati2__16_
Σοβαρό «πονοκέφαλο» δημιουργεί στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, η αποκάλυψη φωτογραφιών του πολυτελούς προεδρικού θέρετρου στη Μαρμαρίδα, απέναντι από τη Ρόδο, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση και η φτώχεια στη χώρα χτυπούν «κόκκινο».

Το καλοκαιρινό «παλάτι» αν και έχει ολοκληρωθεί από το 2019, μόλις σήμερα οι Τούρκοι μπόρεσαν να δουν φωτογραφίες του, αφού η πρόσβαση στην περιοχή απαγορεύεται με μακρύ και ψηλό φράκτη.

Ο αρχιτέκτονας του έργου Şefik Birkiye ανέβασε φωτορεαλιστικές απεικονίσεις της έπαυλης, που εκτείνεται σε έκταση 85.000 τ.μ. και διαθέτει 300 δωμάτια, ιδιωτική πισίνα και ιδιωτική παραλία, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος στην Τουρκία.


erdogan-palati2__1_
erdogan-palati2__2_


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sozcu» το συγκρότημα περιλαμβάνει πέντε κτίρια, στον Κόλπο Οκλούκ της Μαρμαρίδας, στη Ν.Δ. Τουρκία, και έχει δεχθεί μαζικά πυρά τόσο από βουλευτές της αντιπολίτευσης όσο και από περιβαλλοντολογικές οργανώσεις, λόγω του δυσθεώρητου κόστους, αλλά και της μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής.

Κλείσιμο
Εκτιμάται πως δαπανήθηκαν περίπου 85,6 εκατ. δολάρια, ενώ κόπηκαν περίπου 50.000 δέντρα για την κατασκευή δρόμου πρόσβασης, μήκους 17 χιλιομέτρων προς το θέρετρο, ενώ επιχωματώθηκε όρμος με άμμο για να γίνει prive παραλία.

erdogan-palati2__3_
erdogan-palati2__4_
erdogan-palati2__5_




Στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που υπενθύμισε τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η τουρκική κυβέρνηση και πως μικροί μαθητές πηγαίνουν νηστικά για ύπνο.

«Αυτή είναι η εγκύκλιος εξοικονόμησης πόρων που δημοσίευσε ο Ερντογάν. Ένα νέο παλάτι! Βγάζει τέτοιες οδηγίες αλλά εξαιρεί τον εαυτό του», «Γίνει παράδειγμα για το λαό σου. Έχει 13 αεροσκάφη, έχει στόλο με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα. Χάνουμε τα λογικά μας. Τα παιδιά στη χώρα πάνε να κοιμηθούνε πεινασμένα, κοιτάξτε το κέφι που έχει ο πρόεδρος» δήλωσε καυστικά ο Κιλιτσντάρογλου.

erdogan-palati2__6_
erdogan-palati2__7_
erdogan-palati2__8_


Οι επιδεικτικές σπατάλες δημοσίου χρήματος από το περιβάλλον Ερντογάν, εκτιμάται πως θα ζημιώσουν τον Τούρκο πρόεδρο και το κυβερνών κόμμα στις επόμενες εκλογές στη χώρα. Η εποχή εξάλλου που ο Ερντογάν μεσουρανούσε ως «παιδί του λαού», προερχόμενος από μια φτωχική γειτονιά της Κωνσταντινούπολης, πέρασε ανεπιστρεπτί, δίνοντας τη θέση του στην απόλυτη χλιδή. Σε πολυτελή παλάτια, δεκάδες προεδρικά αυτοκίνητα και αεροπλάνα, ιδιωτικές πισίνες και παραλίες κ.α.

erdogan-palati2__10_
erdogan-palati2__11_
erdogan-palati2__12_

erdogan-palati2__13_
erdogan-palati2__14_
erdogan-palati2__15_



Ειδήσεις σήμερα

Από 19 Ιουλίου τέλος η καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που γυρνούν από Ελλάδα και άλλες «πορτοκαλί» χώρες

Δουλεύουμε 179 ημέρες το χρόνο για... φόρους και εισφορές!

«Θερίζει» ο κορωνοϊός στην Ινδία: Κατέληξαν 930 ασθενείς - Σχεδόν 44.000 κρούσματα σε μία μέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης